banner175
Denizli 9. Uluslararası Ege Âşıklar Bayramı başlıyor
Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 9'ncusunu düzenlediği Denizli Uluslararası Ege Âşıklar Bayramı 21-22 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek. 4'ü Türk dünyasından olmak üzere Denizli'ye gelecek 20 âşık, 21 Şubat 2022 Pazartesi günü akşamı saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda sahne alacak.
 
Denizlililerle buluşacak âşıklar programın ikinci günü, 22 Şubat 2022 Salı akşamı saat 20.00’de yine aynı salonda düzenlenecek final gecesinde çalıp söyleyecek.
 
İki gün boyunca vatandaşların ücretsiz olarak takip edebileceği etkinlikte âşıklar, âşıklık geleneği ile ilgili bilgi, görüş ve deneyimlerini paylaşacak, atışma yarışmaları eşliğinde gelen konuklara müzik ziyafeti yaşatacak.
 
BAŞKAN OSMAN ZOLAN'DAN DAVET
Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, Denizli’nin kültürün ve sanatın başkenti olması adına çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Türk denilince ilk akla gelen kültürel değerlerimizden olan âşıklık geleneğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Ana yurdumuz Orta Asya’dan bu yana kültürümüzde yaşayan bu değerimizi yarınlarımıza aktarmak boynumuzun borcudur. Asırlardır kendine has, Türk töresine ve geleneklerimize uygun yapısıyla, kültürümüzü en özel şekilde yansıtan âşıklarımızla bir kez daha buluşacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu özel etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku