banner175
Denizli Büyükşehir Belediyesi: Kimsesizlerin kimsesi...
Denizli’de geçen yıl faaliyetlerine başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Koordinasyon Merkezi, hizmete girdiği ilk günden bu yana bakıma muhtaç vatandaşların imdadına koşuyor.
 
 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Projesi içerisinde yer alan proje kapsamında günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan yaşlı, engelli, yatalak ve maddi durumu yetersiz vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları yerin temizlik ihtiyaçları karşılanıyor.
 
 
 
İlk etapta sadece kent merkezinde faaliyetlerini sürdüren Evde Bakım Koordinasyon Merkezi kısa süre sonra Denizli’nin tüm ilçe ve bağlı mahallelerine yayılacak.
 
 

“Türkiye’ye örnek oluyor”
 
Başkan Osman Zolan’ın “Kimse sahipsiz kalmayacak” sloganıyla faaliyete geçirdiği proje, sosyal belediyecilik alanında Türkiye’ye örnek oluyor.
 
 

Umut 1 Sosyal Tesisleri’nde bulunan binasında hizmet veren Evde Bakım Koordinasyon Merkezinin 0 (258) 377 20 12 numaralı çağrı hattına bugüne kadar 1250 başvuru yapıldı.

 
 
Ekipler yaptıkları inceleme sonrasında şartları taşıyan 950 ihtiyaç sahibi vatandaşın yardımına koştu. İhtiyaç sahibi vatandaşlar öncelik durumlarına göre 15 gün, 1 ay ve 2 ayda bir olmak üzere toplam 3600 defa ziyaret edilerek gereken hizmetler verildi.
 
 


Proje büyüyor
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ihtiyaç sahibi vatandaşların imdadına koşmak için böyle bir proje başlattıklarını belirterek, “Evde Bakım  Koordinasyon Merkezimiz bu kapsamda hayata geçirdiğimiz en önemli projelerimizden biri.
 
İşin henüz başında bu kadar vatandaşımıza hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlk etapta kent merkezinde başlattığımız projemiz kısa süre sonra il geneline yayılacak ve vatandaşlarımızın derdine derman olmaya devam edecek” diye konuştu.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku