banner175
Denizli Cam Bienali sizleri bekliyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karma Tasarım Atölyesi işbirliğinde düzenlenen Denizli Büyükşehir Belediyesi 6. Uluslararası Denizli Cam Bienali 14 Ekim 2021 Perşembe günü saat 10.00'da kapılarını açacak. Türkiye'nin ilk ve tek cam bienali, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde "Oyun" teması ile düzenlenecek. Birçok ilke ev sahipliği yapacak bienal, amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden, camla tanışmak isteyen 7’den 70’e herkese açık ve ücretsiz olacak. 17 Ekim'e kadar davetliler bienalde sanatçıları izlemenin ve etkinliklerde yer almanın yanı sıra kendi cam boncuklarını yapabilecek ve ‘kendi bardağını tasarla’ aktivitelerine de katılabilecek. Şehir dışından bienale katılacak davetliler için "Güzel Denizli’m" adlı gezi programı ile şehrin tarihi, kültürel ve sanatsal değerleri tanıtılacak.

Cam kıyafetler ilk kez podyumda

Bienalde cam sanatçılarının birbirleriyle yarışacağı cam yarışması Türkiye’de ilk kez canlı olarak yapılacak. Kanadalı cam sanatçısı Laura Donefer'in 1989 yılından beri gerçekleştirdiği efsane cam defilesi “GlassFashion Show” ilk kez Türk cam sanatçılarınca 6. Uluslararası Denizli Cam Bienali’nde görücüye çıkacak. Birbirinden yetenekli 40 Türk cam sanatçısı, eserlerini ilk kez bir sergi salonunda değil, podyumda kendi üzerlerinde sergileyecek. Türkiye’nin farklı illerinden katılan ve birbirinden değerli cam sanatçılarının yanı sıra İtalya, Amerika, Kanada, Mısır ve İsviçre'den de katılacak olan cam sanatçıları online cam gösterileri ve sunumları ile bienalde sanatseverler ile buluşacak.

Başkan Zolan’dan bienale davet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl 6. kez düzenleyecekleri cam bienalinin Denizli'ye ayrı bir güzellik kattığını belirtti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin her zaman sanat ve sanatçının yanında olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Kültür ve sanat alanında düzenlediğimiz festival ve etkinlikler bizim için her zaman gurur kaynağı olmuştur. Türkiye'de pek çok konuda örnek olduğumuz gibi kültür ve sanat alanında da adından söz ettiren bir Denizli için var gücümüzle çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın dört gün boyunca camın usta ellerde nasıl hayat bulduğunu ve muhteşem eserler ortaya çıktığını görmelerini muhakkak tavsiye ediyorum. Tüm hemşehrilerimi bienalimize bekliyorum" diye konuştu.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku