banner175
Denizli'de kimse evsiz kalmayacak

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs toplantılarını sürdürüyor. Vali Karahan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda evsizler ile ilgili önemli kararlar alındı.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen yazıya istinaden gerçekleştirilen toplantıda Denizli genelinde bulunan evsiz, mekansız ve kimsesizlerin tespit edilerek, öncelikli olarak kent sınırları içinde bulunan kamu kurumlarına ait misafirhanelerine yerleştirilmesi, kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilememeleri halinde ise pansiyon, otel gibi yerlerde konaklamalarının sağlanmasına karar verildi.
 
Salgın tehdidi kalkıncaya kadar gerçekleştirilecek konaklamalar öncesinde ve sırasında evsizlerin sağlık kontrolleri periyodik olarak yapılacak, hastalık, bulaşma yolları ve alınabilecek kişisel tedbirler konusunda bilgilendirmeler yapılacak.
 
 
Konaklatılan kişilerin temizlik, sağlık, temel gıda, giyim ve diğer ihtiyaçlarının ilgili kurumlarca karşılanacak, giderler de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak.
 
20 YAŞ ALTININ SOKAĞA ÇIKMA KRİTERLERİ
20 yaş altındakilere getirilen sokağa çıkma yasağının esnetilebileceği durumlar da Hıfzıssıhha Meclisi tarafından yeniden karara bağlandı. Buna göre 20 yaş altı gebe ve lohusalar ile ebeveynlerinden en az biri eşliğinde bebek veya çocuğun bağlı bulunduğu aile hekimliği birimine gidebilmelerine imkan sağlandı.
 
Sağlık kuruluşuna gelen gebe, lohusa, bebek ve çocukların diğer hastalarla temas etmemeleri için özel önlemler alınırken, bunun için ayrı bir alan ve zaman dilimi belirlenmesi kararlaştırıldı.
 
Karantina altında tutulan, ancak ertelenemeyecek sağlık sorunları bulunanlara ilişkin karar da alan Hıfzıssıhha Meclisi, bu gibi durumlarda Sağlık Müdürlüğü’nce belirlenecek personelin bu hizmeti evde vermeleri kararlaştırıldı.
 

 

banner209
Anahtar Kelimeler
DenizliDenzligüncel
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku