banner175
Denizli'nin iklim eylem planına Büyükşehir imzası
Çevresel sorunların başında gelen iklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için bir süre önce çalışma başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi kapsamında Denizli'nin İklim Eylem Planı hazırlanması için düğmeye bastı. Denizli'nin İklim Eylem Planı hazırlanması için düzenlenen protokol törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Cem Bağcı, Bölgesel Çevre Merkezi REC Türkiye Direktörü Rifat Ünal Sayman ve beraberindekiler katıldı. Bölgesel Çevre Merkezi REC Türkiye Direktörü Sayman, projenin çok önemli olduğunu belirterek, iklim eylem planları hazırlanmasında yerel yönetimlerle yapılan işbirliğinin öneminden bahsetti. İklim değişikliği azaltım ve uyum stratejileri kapsamında tüm kurumlarla eğitim ve çalıştaylar düzenleyeceklerini ifade eden Sayman, Denizli'nin iklim eylem planı kapsamında uluslararası bir ağa dahil olmasının da kolaylaşacağını söyledi.
 
İklim değişikliği ile tüm dünya mücadele etmeli
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, iklim değişikliğinin her geçen daha fazla hissedildiğini belirterek, bunun bilinen ve bilinmeyen sebepleri olduğunu söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin gelecekte insanların daha rahat yaşayabilmesi adına gayret gösterdiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "İklim değişikliğinde hem uyum hem de azaltım noktasında gayret gösterilmesi gerektiğini düşünerek bir süre önce proje başvurusunda bulunduk. Projemiz kabul gördü ve çalışmalara başladık. Sizlerle yapacağımız protokol çerçevesinde; iklim değişikliği uyum ve azaltım noktasında tüm katılımcılarla birlikte Denizlimizde eğitimler, çalıştaylar düzenleyerek farkındalık yaratıp, yapılabilecek uygulamaları gündeme getireceğiz. İklim şehrimizle, ülkemizle sınırlı olan bir şey değil Bu tüm dünyanın topyekün mücadele etmesi gereken bir konu."
 
"Öncü belediyeler arasına girmek istedik"
 
Başkan Zolan, "Başta hükümetimiz olmak üzere ülkemiz iklim değişikliği konusunda tüm anlaşmaların altına imza atarak uyum noktasında gayret gösteriyor. Bizler de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak iklim değişikliği uyumu ve azaltım noktasına öncü belediyeler arasına girmek istedik. İnşallah bu yapacağımız çalışmalarla gelecek nesillere güzel bir şehir, yaşanabilir bir ülke, nefes alınabilir bir dünya bırakabiliriz. Herkesin elinden geleni yapması gerekir. Denizlimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.
 
Türkiye'de ikinci
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinatörlüğündeki "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı" kapsamında "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver Projesi" başlatmıştı. İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver Projesi kapsamında imzalanan söz konusu çalışmanın tamamlanmasıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği "azaltım ve uyumu" çalışması gerçekleştiren Türkiye'deki ikinci Büyükşehir Belediyesi olacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku