banner175
Denizli protokolünden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıldönümü nedeniyle verilen protokol mesajları şöyle:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)

“Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

19 Mayıs’ta başlayan Milli Mücadele’nin,  30 Ağustos’ta Büyük Zaferle noktalanmasına takiben, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük mirastır.

Cumhuriyet, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan, gurur verici atılımların ve başarıların sağlanması ve her türlü zorlu engelin aşılması mücadelesinde bizlere güç veren bir değerdir. Cumhuriyetin kuruluşunun yıl dönümünü yaşadığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

Her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye,  mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz yurdu bize vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, Denizlili hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

CAHİT ÖZKAN (AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ)

Aziz milletim, kıymetli hemşehrilerim; Bir koca çınar Cumhuriyet’imizin 97. Yıldönümüne ulaşmanın sevinci içerisindeyiz.

Bu vesileyle sizlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.

Cumhuriyet;Mavi vatanda, Libya’da, Suriye’de, Karabağ’da haklarını savunabilmektir.

“Dünya 5’ten büyüktür” diyebilmektir.Terör örgütleriyle amansız mücadele edebilmektir.

Yerli üretim, milli sanayi demektir. Bugün, 20 yıl öncesine göre her bakımdan çok daha güçlü, çok daha dirayetli, çok daha inançlıyız.

Tüm sıkıntılara ve saldırılara rağmen Cumhuriyetimize var gücümüzle sahip çıkarak kendimize güçlü bir gelecek inşa edeceğiz.

Nasıl İstiklal Harbimizde Gazi Mustafa Kemal Paşa ordumuza; 'İlk hedefiniz Akdeniz'dir.' diyerek istikamet göstermişse, bugün bizim de ilk durağımız 2023 hedeflerimizdir.

İnşaAllah, ülkemizi 2023 hedeflerimize ulaştırdığımızda, bölgemizde ve dünyada yepyeni bir dönemi de başlatacağız.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.Bu duygularla tekrardan Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 97’ncı yıldönümünü tebrik ediyor,

Sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “

NİLGÜN ÖK (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)

“Türk milleti, yedi düvelin saldırılarına boyun eğmeyip vatan topraklarını kanıyla, canıyla savundu. İradesine pranga vurdurmayacağını, egemenliğine hiçbir gücün gölge düşüremeyeceğini tüm dünyaya gösterdi. Bugün de maruz kaldığımız tüm saldırılara rağmen dimdik ayakta durmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve milletimizin birlik ve beraberliği ile tüm girişimleri tersine çevirmeyi başardık ve başarmaya devam ediyoruz

Büyük ve Güçlü Türkiye yolunda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyetimizi daha nice yıllara çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir şekilde hep beraber taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)

29 Ekim; yalnızca Cumhuriyetin ilanını değil, aynı zamanda bir milletin yeniden doğuşunu, uyanışını, hak ve özgürlüklerin teminatının ilk adımını temsil ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, özverili halkımızın yürekten katılımıyla başlattığı Kurtuluş Mücadelesi sayesindedir ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşları olarak gururla, onurla andığımız bir geçmişin mirasçılarıyız. İleri görüşlülüğü ve devrimci cesur kimliğiyle dünyaya örnek olan Atamızın tek tek hayata geçirdiği devrimler yol göstericimizdir. Cumhuriyet, hepimize aydınlık yarınlara ulaşacağımıza dair umut veriyor, azim ve kararlılığımızı çoğaltıyor. Cumhuriyet’in bize armağan edildiği bu önemli günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yer almaktan gurur duyuyorum. Ben, Cumhuriyet sevdasıyla, Atatürk ilkelerine bağlılıkla okudum. Cumhuriyet sayesindedir ki milleti temsil yetkisi görevini üstlendim. Bu yüzden her 29 Ekim’i Cumhuriyet kadını olarak; gururla, onurla, coşkuyla kutlamayı bir borç biliyorum.  Cumhuriyet Bayramımız kutlu, mutlu olsun”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

"29 Ekim 1923, gurur dolu tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, necip milletimizin kendini bir an bile düşünmeden, vatanın bağımsızlığı için mücadele eden tüm kahramanlarımızın canıyla, kanıyla kazandığı bir zaferdir. Ruhunda bağımsızlık, vatan sevgisi, millet aşkı, hoşgörü ve aydınlanma vardır. İşgalci güçlere karşı dünyadaki mazlum milletlere örnek bir kurtuluş mücadelesi veren Türk milleti, büyük zaferini milli iradeyi esas alan cumhuriyeti ilan ederek taçlandırmıştır.

Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin yarınları için çalışmak, mücadele etmek ve gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bizlere yurdumuz üzerinde bağımsız ve hür yaşamamız için cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke için kanını döken, canını veren gazilerimize ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, 97. yaşını kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum."

AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR VEKİLİ)

“Aziz Milletimizin Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı Milli Mücadele’nin büyük fedakârlıklar sonucunda kazanılmasıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun bugün 97. yıl dönümünü kutluyor olmanın gururu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Tarihinde nice şanlı destanlar barındıran aziz Milletimiz her türlü zorluğa rağmen, azim ve kararlılıkla topyekûn başlattığı Kurtuluş Savaşı ile; kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile her cephesi ve her safhasında dünyada eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık destanına daha imza atmıştır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim En Büyük Eserim’ dediği Cumhuriyetimiz, bugün ve gelecekte ülkemizin; bilim, teknoloji, sanayi, sanat, spor ve birçok alanda muasır medeniyet seviyesine yükselme yolculuğunda, bizlere rehber olacaktır.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği olan ve bu uğurda şehitlik mertebesine yükselen kahraman askerlerimiz ile şanlı gazilerimizi; saygı, minnet ve şükranla anarken, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı en kalbi duygularla kutluyorum.”

MÜJDAT İLHAN (BARO BAŞKANI)

“Bugün, ulusumuzun eseri, milletimizin gururu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti 97. Yaşında… Bu onurla günün coşkusunu hala büyük bir heyecanla yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919‘da Samsun‘a çıkışıyla başlayan milli mücadele ile milli uyanış süreci başlamış, bir ulusun yeniden dirilişi gözler önüne serilmiştir. Milli kongrelerimiz ve Kurtuluş Savaşımız Cumhuriyetimizin temelini oluşturmuş, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edilmiştir. Türk milleti zorluklarla karanlıktan aydınlığa çıkmış, içten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı mücadele etmiş, kanı ve canı pahasına Cumhuriyetimizi kurmuştur. Ulu Önder Atatürk de “Az zamanda çok büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir.” sözleriyle Cumhuriyeti ilan etmiştir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; Cumhuriyetimizi var eden Türk milletimizi, Cumhuriyetimizin kurucularını, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı canı gönülden kutluyoruz.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

“Büyük Türk Milleti’nin altın harflerle yazılmış nice zaferlerini perçinleyen 29 Ekim’in 100’üncü yılına yaklaşırken, gururumuz katlanarak artmaktadır” diyen Başkan Örki, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, büyük ulusumuzun gücüyle elde edilen bağımsızlığımızın ilan edilişinin 97.yılını kutluyoruz. Bizler, Türk Milleti olarak, her zaman Devlet-Millet el ele olmayı başararak, bağımsızlığa göz diken hainlere göz açtırılmadık, açtırmayacağız. 29 Ekim tarihinin yüklediği sorumluluğu aklından çıkarmayacak olan Türk Milleti, genciyle, yaşlısıyla ilelebet Cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olmaya devam edecektir. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve vatan toprağı uğruna canlarını hiçe sayan milli mücadelemizin bütün şehit, gazilerini rahmet ve şükranla anıyor, Türk Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

ŞENİZ DOĞAN(MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)

“Büyük bir inançla, sarsılmaz bir iradeyle elde edilen zaferin ardından yükselen büyük bir değerdir Cumhuriyet. Cumhuriyet ruhuna sahip olmak, ona sımsıkı tutunmak, aydınlık yarınların, umut dolu geleceğin anahtarıdır. 97 yıldır ışığımız olan Cumhuriyet, bizleri, ülkemizi aydınlatmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerimle Cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, başta Merkezefendili hemşerilerimiz olmak üzere tüm milletimizin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)

“Milli egemenlik çatısı altında; ırk, din,dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan Cumhuriyet, milletin kendi egemenliğini kullandığı Devlet yapısıdır. Bugün 97.yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin, simgesi olan al yıldızlı bayrağımız rengini bağımsızlık ve hürriyetimiz uğruna can vermiş şehitlerimizin kanından almaktadır. Atatürk’ün ‘En Büyük Eserim’ dediği Cumhuriyet'i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin tek görevi olmalıdır. Cumhuriyet, büyük bir çağdaşlaşma projesidir. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz, Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayacak, ülkemizin 97 yıllık başarılarını katlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Buldanlı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

NECİP FİLİZ (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)

“ Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemiz, her anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamaktadır.

AK Parti olarak bu milli şuur çizgisinde, hedeflerimizden biri olan 2023 hedefi ile Cumhuriyetimizin 97. yılında olduğu gibi 100.yılına da; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ve ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma gayretiyle, hep birlikte yeni Türkiye’nin inşasını tamamlayarak gireceğiz.

AK Parti İktidarıyla ülkemiz çok daha büyük mesafeler kat edecek, birlik ve beraberlik içerisinde çok daha büyük başarılara imza atacak ve vatanımıza olan hizmet aşkımız artarak sürecektir.

Dost ve kardeşlerimizin desteği, gönlünü ve gözünü ülkemize kilitlemiş mazlumların duası, aziz milletimizin birlik ve beraberliğiyle inşallah hedeflerimize ulaşacağız. Cumhuriyetimizin 100′üncü kuruluş yıldönümünde her açıdan güçlü, lider, büyük ve yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz

Al bayrağımızın gölgesinde coşku ve heyecanla kutladığımız bu anlamlı gün vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün istiklal kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 97. yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, bütün hemşehrilerimin bayramını en içten duygularımla kutluyorum."

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)

“Büyük Türk milletinin varlığında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve Büyük Önderimiz Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. kuruluş yıldönümünü, bütün yurtta olduğu gibi, Denizli'mizde de, sevinç ve coşku ile kutlamaktayız. Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başındayız.

29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümüdür. Dünya tarihinde seçkin yeri bulunan Türk Devrimi, 20. yüzyılın en büyük çağdaşlaşma hareketlerinden biridir. Türkiye’nin çağdaş ülkeler ve değerler sistemine girebilmesini, orada kalabilmesini Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet sağlamıştır. Yüce Önder, 'Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz devrimin amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve biçimi ile uygar bir toplum haline ulaştırmaktır. Devrimimizin temel ilkesi budur' sözüyle, Türk Devrimi’nin çerçevesini ortaya koymuştur. Ulusumuzu demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler gibi evrensel değerlerle buluşturan Cumhuriyet yönetimi, köklü değişim sürecinin temeline laiklik ilkesini yerleştirmiştir. Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniliklere açık, aklı ve bilimi ön plana çıkaran en temel niteliğidir. Bu duygu ve düşüncelerle, yurt içinde ve dışındaki tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetin değerini daha iyi anlayabilecekleri bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.”

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)

“Tüm zorluklara, yokluklara, yoksulluğa rağmen ateş çemberinden geçip yedi düvele karşı kazanılan Kurtuluş Destanıyla, bağımsızlığına pranga vurulamayacağını tüm dünyaya gösteren aziz Türk Milletinin büyük zaferi, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetle taçlandırılmıştır. Kişilere ayrıcalıklı kesimlere, elitlere veya zümrelere dayalı yönetim yerine, milletin hakimiyeti kurumsallaştırılmış ve kararlaştırılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen Cumhuriyetimiz vatan ve millet sevdasının ölmez eseri olarak vücut bulmuş ve kutsal vatanımızın geleceğini şekillendirerek milletin gücünün tescillemiştir. Özgürlük yolunda vatan topraklarını kanla sulayan şehitlerimiz, gazilerimiz, gönlü vatan sevdasıyla dolu ecdadımız,  gelecek nesillerimize al-kırmızı bayrağımızın altında, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ ilkesi ile kurulan Cumhuriyeti;  Türk Milletine armağan etmiştir. ‘Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz’ diyerek gençliğe Cumhuriyeti koruma görevi vermiştir.  Şu bir gerçektir ki, 29 Ekim 1923 Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet devam edeceğinin bir nişanesi, önümüzü kesmeye çalışan hain odakların ise hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaklarının göstergesidir. Atalarımızın mirası olan kutlu vatanın, yıkılmaz Cumhuriyetin, şanlı al bayrağın manevi yükümlülüğü hepimizin omuzlarındadır. Günümüzde olduğu gibi ülkemiz ve milletimiz üzerinde hesap yapan şer odakları, dış mihraklar, gözü topraklarımızda olan hainler, teröristlerin bütün karanlık planları, Türk'ün çelik iradesi karşısında ezilmeye mahkumdur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle yad ediyor, Denizli halkının ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)

“Millî mücadele 1923 yılında milli güçlerin zaferi ile sonuçlandı. Bu süreçte "Büyük Millet Meclisi" adıyla 23 Nisan 1920'de Ankara'da toplanan halkın temsilcileri, 20 Ocak 1921'de Teşkilat-ı Esasiye Kanunu adlı yasayı kabul ettiler. Bu yasada Milli Egemenliğin Türk ulusuna ait olduğu ilan edildi. 1 Kasım 1922'de de saltanatı kaldıran Mustafa Kemal Paşa yönetim gücünün Cumhuriyet olmasını 29 Ekim 1923’te TBMM tarafından ilan edilmesini sağladı. 97 yıldan beri Cumhuriyet ile yönetilen ülkemiz bu mutluluğu yaşamaktadır.

Uluslar için tarihte bazı dönüm noktaları vardır. Bizim için de 29 Ekim öyle bir gün ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının dünya tarihine altın harflerle yazdığı bir gün.  Cumhuriyetin ilanı milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Bugün, hala Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü gururla kutluyoruz. Türkiye'nin bağımsızlık ve bölünmez bütünlüğünün yegane simgesi olan Cumhuriyeti korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak hepimizin en önemli sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)

"97 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu Cumhuriyet’in kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. İşgal altındaki milletimizin yeniden doğuş destanı olan Cumhuriyet, milletimizin özgürlüğü, iradesi olmuştur. Kurtuluş savaşı boyunca birçok cephede vatanımızı koruyan milletimizin en büyük kazanımı olmuştur.

Bizler atalarımızın bıraktığı bu güzel mirasa daima sahip çıkacak, çok çalışarak, üreterek onu kalkındıracak ve gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktaracağız.

Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü büyük bir sevinçle kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."

SERKAN URGANCI (DENİZLİ YENİ MEDYA YAYINCILARI DERNEĞİ BAŞKANI

Bayramların en güzeline ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü bunun sadece bir bayram değil; bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, esaretten bağımsızlığa ulaşmanın Cumhuriyet’e kavuşmanın yıldönümü olduğunu biliyoruz.

97 yıl önce kavuştuğumuz Cumhuriyetimizin bayram coşkusunu içimizde yaşarken, ‘Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma’ bilinciyle hem yaşıyor, hem de yazıyoruz.

Cumhuriyet’in, demokratik bir ülkenin ‘olmazsa olmaz’ simgesi, Atatürk devrimlerinin de bu ülkenin ‘olmazsa olmazı’ olduğuna inanıyoruz. Yüce Atatürk’ün, milletle birlikte kurduğu bu cumhuriyeti; sosyal, demokratik bir hukuk devleti olarak geliştirmek, yükseltmek, korumak ve savunmanın hepimizin görevi olduğunu biliyoruz.

Bugün geldiğimiz noktada mesleğimizin içinde de gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde olan meslektaşlarımız elbette olabilir.

Hatta bu medya mensupları, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler.

Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş iken, sırtını dönen gazeteciler (!) olabilir.

Yüce Atamızın söylediği gibi; İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifemizin, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmak olduğunun bilincindeyiz. Muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızdaki asil kanda asil kanda mevcut olduğunu da iyi biliyoruz.”

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku