banner175
Denizli Valiliği'ne 5 yılda üçüncü logo
Denizli’de 2011’de göreve başlayan, FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edien ve yargılaması süren Abdülkadir Demir sıklıkla resmi yazışmalarda kullanılan antetli kağıtlardaki logosuz görüntüyü beğenmemiş olacak ki 2012 yılında Denizli Valiliği için şu logoyu tasarlattı.
 
O dönem Jandarma Genel Komutanlığı’nın logosundan esinlendiği eleştirileri yapılan logo; postmodern horoz ve Pamukkale figürleri oldukça sadeydi.
 
O gidince yerine gelen Vali Şükrü Kocatepe de logoyu beğenmemiş olacak ki göreve başladığının daha birinci ayında ilk icraat olarak şu logoyu tasarlattı.
 
16 Ekim 2014 günü ilk yazışmalarda kullanılan logo diğerine nazaran daha karmaşıktı. Altın yaldız üzerine antik kentleri çağrıştıran çizimler, daha gerçekçi bir pamukkale ve aynı postmodern horoz yine oradaydı. Ama Vali Kocatepe eski logonun Denizli’yi yeterince anlatmadığını düşünüyordu: Kaynak>>
 
Ve bugüne geldiğimizde, önceki logo ve ondan da önceki logo beğenilmemiş olacak ki, o logo yine değişti gibi...
 
Gibi diyoruz çünkü Valiliğin resmi internet sitesinde halen eski logo kullanılıyor, Valilik bültenlerinde eski logo kullanılıyor. Bu logo şimdilik sadece valiliğin Twitter hesabında var. Resmi bir açıklama da henüz yapılmadı.
 
Son logoya gelince, o sürreal horoz gitmiş, yerine daha sevimli bir horoz gelmiş. Pamukkale yerli yerinde duruyor. Diğerlerine ek olarak logoya Cumhuriyet’in ve Denizli Valiliği’nin kuruluş tarihi olan 1923 yılı da eklenmiş.
 
İşin ilginç yanı şu ki Denizli’de son  5 yılda 3 vali görev yaptı va daha önce varlığını kimsenin sorgulamadığı Denizli Valiliği Logosu 3 kez değişti. Devlette devamlılığın esas olduğu kuralını hatırlatarak, logo kısırdöngüsünün bir sonuca bağlanmasını bekliyoruz.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
ayşe 6 yıl önce

horozun ayakları çok saçma olmuş.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku