banner175
Denizli'ye cam müzesi çok yakışacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla düzenlenen Denizli Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Denizli Cam Bienali resmi açılış töreni yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler, cam sanatçıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karma Tasarım Atölyesi’nden Ömür Duruerk, "2011’de amatör bir ruh ve heyecanla başladığımız cam bienalimizi bugün bu muhteşem salonda gerçekleştiriyoruz. Bienalimiz ve bu güzel kongre ve kültür merkezi için Osman Zolan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sene bienalimizin temasını 'Yansıma'   olarak belirledik" dedi.
 
"Esas olan birlik ve beraberlik"
 
Başkan Osman Zolan ise, bienale katıldıkları için yerli ve yabancı cam sanatçıları ile tüm konuklara teşekkür etti. Camın, temizliği ve saflığı temsil ettiğini ifade eden Başkan Osman Zolan, "Cama şekil ve can veren, güzellikler
katan, emek veren sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzelliklerimiz devam etsin" dedi. Denizli’de sanata ve kültüre en üst seviyede destek verdiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Birçok güzelliklerin yaşanacağı kongre ve kültür merkezimizde bienalimizin 5.’sini gerçekleştiriyoruz. Tüm sanatçılarımızla el ele gönül gönüle bu güzelliklerimizi devam ettireceğiz. Esas olan birlik ve beraberlik" dedi.
 
Cam müzesi müjdesi
 
Denizli’de cam ile ilgili geçmişten gelen birçok güzellikler olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstiyoruz ki, Denizlimizde bir cam müzesi olsun. Siz değerli sanatçılarımızın eserleri de orada yer alsın. Cam müzemiz, inşallah cam bienalimizle bütünleşsin, güzelleşsin. Gelecek nesillere de bu güzellikleri aktarabilelim. Kültürümüzü, sanatımızı ve sanatçımızı gelecek nesillere anlatabilmenin en kısa yolu müzedir diyorum. Bienalimizin başarılı geçmesini diliyor, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
 
"Türkiye’de sadece Denizli’de cam bienali yapılıyor"
 
Denizli Milletvekili Nilgün Ök de, Türkiye’nin en büyük cam horoz heykelinin Denizli'de olduğunu hatırlatarak, "Gerçekten cam horoz Denizlimizin bir simgesi oldu" dedi. Dünya şehri Denizli hedefine böylesi önemli kültür ve sanat etkinlikleri ile ulaşılacağını belirten Ök, "Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye’de sadece Denizli’de cam bienali yapılıyor. Cam müzesinin de Denizlimize çok yakışacağını ve Osman Başkanımızın bunu layıkıyla çok güzel bir şekilde yapacağına inanıyorum" diye konuştu.
 


Cam Bienali 5 Mayıs’a kadar misafirlerini bekliyor
 
Konuşmaların ardından, Cam Bienaline katılan sanatçılara plaket takdim edildi. Günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından stantları gezen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindekiler, eserleri ve atölye çalışmalarını inceledi.
 
Ayrıntılı program: http://cambienali.denizli.bel.tr
 
Canlı cam gösterileri ve 7 farklı konseptte yaklaşık 150 parça eserin izlenebileceği cam sergileri ile gerçekleşen cam binelai ile ilgili ayrıntılı programa http://cambienali.denizli.bel.tr adresinden ulaşılabilecek. Amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden, camla tanışmak isteyen 7’den 70’e herkese açık ve ücretsiz olan bienalde her gün 10 farklı sanatçı canlı cam gösterisi sunacak. Ziyaretçiler ayrıca kendi cam boncuklarını yapabilecek, cam bardak ve soda şişesi kazıma gibi etkinliklere de katılabilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Denizli Cam Bienali, 5 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku