banner175
Denizlimizin 50 yıllık su sorunu çözüldü
Honaz Dağı ve çevresindeki kar sularının biriktiği Akbaş Barajı’ndan getirilen içme suyu Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açtığı vana ile kent merkezindeki su depolarına ulaştı. Denizlililerin Türkiye’nin en temiz suyunu içmeye devam edeceğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Şehrimize kazandırdığımız bu dev proje ile Denizli’mizin 50 yıllık su sorunu çözüldü” dedi.
 
İÇME SUYU ARITMA TESİSİ HİZMETE HAZIR
Honaz ilçesi sınırlarında yer alan Akbaş Barajı’nda gerçekleştirilen yüzyılın yatırımı, içme suyu arıtma tesisinin bitirilmesiyle tamamlandı. Akbaş Barajı’ndan 70 km’lik hat ile merkeze getirilen içme suyunun kentteki su depolarına ulaşması için ilk vana açıldı. Akbaş Barajı’ndan getirilen suyun, şehre giriş noktasında bulunan Karşıyaka Mahallesi İçme Suyu Deposu önünde gerçekleştirilen programa katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’yi yeni bir içme suyu kaynağıyla buluşturduklarını söyledi. Ak Parti Hükümeti ve Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar Denizli’ye çok büyük yatırımlar yapıldığını anlatan Başkan Zolan, “Denizli’mizin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması adına hayata geçirilen bu devasa bir işin sonucunda bu vanayı açarak şehrimizi yeni bir su kaynağına kavuşturduk. İnşallah Denizlimizin geleceği artık güvende. Bu büyük projenin şehrimizle buluşmasını sağlayan başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, sayın Bakanlarımıza ve DSİ Genel Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
DEVASA YATIRIM
Akbaş Barajı’nın daha önce tamamlandığını ifade eden Başkan Osman Zolan, hizmete sundukları içme suyu arıtma tesisinde günlük 100.000 metreküp suyun arıtıldığını söyledi. Başkan Zolan, “Arıtma tesisimizde tüm testler tamamlandı ve faaliyete geçti. Şu anda Denizli’miz, Honaz dağlarındaki kar sularının biriktiği Akbaş Barajı’ndan getirilen içme suyunu kullanacak. Bu vanayı açarak şehrimizdeki içme suyu depolarımıza aktarıma başladık. Denizli’miz artık içme suyu anlamında çok büyük bir güvence altına alındı. Olağanüstü bir şey olmazsa 50 yılını aşkın bir süre kent merkezimizde yaşayan insanlarımız su sıkıntısı yaşamayacak” dedi. Yatırımın devasa olduğunu belirten Başkan Zolan, “12-13 yıl önce Denizli’nin suyunu güvence altına almak için atılan ilk adım bugün vananın açılmasıyla amacına ulaştı. Denizli’miz inşallah artık içme suyu konusunda korkulu rüya görmeden, susuz kalmadan yoluna devam edecek. Allah’ım kuraklık vermesin, bol yağışlar versin” dedi.
 
DENİZLİ’NİN SUYU HALA TÜRKİYE’NİN EN TEMİZİ
Denizli’nin su konusunda geleceğe güvenle baktığını kaydeden Başkan Zolan, “Su hayattır. Öncelikle su sorunumuzu kökten çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’ım daha güzel hizmetlerde buluştursun. Bu tesisler 50 yıldan fazla şehrimize hizmet verecek. Ayrıca vatandaşlarımız bu suyu gönül rahatlığıyla da musluklardan içebilir, yeni doğmuş çocuklarımıza bile verilebilir. Denizli’mizin suyu hala Türkiye’nin en temiz suyu olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku