banner175
Denizli'nin gururu
Nüfus başına düşen personel ile şehirdeki şube sayısı anlamında, 30 büyükşehir içerisinde Türkiye’de birinci olan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, nefes kesen bir tatbikat gerçekleştirdi. Çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye erlerine eğitim verilen modern İtfaiyeci ve Kursiyer Eğitim Merkezi, İtfaiyeci Kondisyon Salonu ve İtfaiyeci Misafirhanesi’nin açılışının da yapıldığı tören Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Tesislerinde gerçekleşti.


Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, itfaiyeciler ve minik öğrenciler katıldı. Başkan Osman Zolan, “İtfaiye Haftası’nın bilgilendirme, afetleri önleme veya afet anında neler yapılabileceği noktasında gösterilecek olan hassasiyetler noktasında etkili bir hafta olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.
 
“Biz artık kendimizle yarışır haldeyiz”
 
Büyükşehir itfaiyesinin en iyi şekilde Denizli’ye hizmet ettiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Büyükşehir İtfaiyesi nüfus başına düşen personel sayısı anlamında, 30 büyükşehir içerisinde Türkiye’de birinci sırada. Nüfus başına düşen şube sayısı anlamında da birinci sıradayız. Kişi başına düşen araç ve ekipman anlamında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sonra ikinci sırada. Biz artık kendimizle yarışır haldeyiz. Vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti, can ve mal güvenliğini nasıl sağlarız onun derdindeyiz” dedi. Büyükşehir İtfaiyesi ile “imdat” denilen her yere ve tüm canlılara ulaştıklarını kaydeden Başkan Zolan, “İtfaiyemiz su altında 45 metreye kadar inerek kurtarılması gereken ne varsa ulaşabiliyor. Sadece kent merkezinde olan kaza kırım araçlarımız şu anda 11 tane. Her karayolu üzerinde her yere 10 dakika içinde ulaşabilecek kaza kırım araçlarımız var. Bir yılda 360’ın üzerinde hasarlı kazaya müdahale ettik. 3400’ün üzerinde yangına müdahale ettik. İtfaiye arkadaşlarımızın gece gündüz nöbette hazır bekliyor olması sayesinde bu işleri başardık” diye konuştu.
 
Yeni bir başlangıç
 
Tüm vatandaşların afetlerle ilgili bilgilendirilme noktasında yeni bir başlangıca geçtiklerini belirten Başkan Zolan, “Daha önce yaptığımız trafik eğitim pistinde olduğu gibi çocuklarımız yeni açtığımız tesisimizde eğitim alacak. İlkokul 4’üncü sınıf çocuklarımız afette, yangında, selde nasıl korunulur, yangın riski nasıl azaltılır, itfaiye gelinceye kadar neler yapması gerekir, afetler nasıl önlenebilir konularında onları bilgilendireceğiz” dedi. Denizli’de son 6 yılda afet ve kaza oranında azalmalar olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan sözlerine şöyle devam etti: “İnşallah bu azalmalar daha da sürecek. İnşallah afet, yangın, kaza olmasın. İtfaiyede çalışan kardeşlerimiz binalarında dursun, araçlarımız göreve gitmesin. Çocuklarımıza ve zaman zaman tüm insanımıza vereceğimiz bilgilendirmelerle, eğitimlerle; afet, yangın ve kaza sayılarını azaltmak ana gayemiz. İnşallah bu hedefe insanlarımızın arzusuyla hep birlikte ulaşacağız.”
 
Tatbikat alkış aldı
 
Başkan Zolan’ın konuşmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Dairesi Başkanlığı ekipleri bir tatbikat gerçekleştirdi. Arama-kurtarma ve yangına müdahale alanlarında yapılan çeşitli gösteriler büyük alkış aldı. Nefes kesen tatbikatın ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Tesislerinde yapımı tamamlanan İtfaiyeci ve Kursiyer Eğitim Merkezi, İtfaiyeci Kondisyon Salonu ile İtfaiyeci Misafirhanesi’nin açılışı yapıldı. Başkan Zolan ve beraberindekiler tesisleri ve burada yapılan çalışmaları inceledi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku