banner175
Denizli'nin kalbi Üçgen'de atacak
Denizlililerin uzun yıllardır hayalini kurduğu, İzmir, Ankara ve Antalya karayollarının kesişim noktasında bulunan Üçgen Köprülü Kavşakları tamamlama aşamasına getirildi. Kent trafiğini rahatlatmasının yanında modern peyzaj ve yeşil alan uygulamalarıyla muhteşem bir görüntüye sahip olacak Üçgen Köprülü Kavşakları kalp şeklindeki uygulamalarıyla "Denizli'nin kalbi Üçgen'de atacak" dedirtecek. Tamamlanma aşamasına getirilen Üçgen Köprülü Kavşakları projesinde İzmir-Antalya viyadüklerinin inşası bitirildi. Dev projede viyadüklerin yaya korkuluk demirleri yapılırken, yan yolların elektrik ve yağmur suyu hatları döşeniyor. İzmir-Ankara yolu alt geçidinin ise tamamlanmak üzere olduğu ifade edildi. 

“400 metre uzunluğunda kalp şeklinde yaya köprüsü”

Denizli'nin trafik yoğunluğunu azaltmasının yanında peyzaj ve yeşil alan uygulamalarıyla göze ve ruha hitap edecek proje alanında, 400 metre uzunluğunda kalp şeklinde yürüyüş yolları ve yaya köprüleri bulunacak. Vatandaşların yaya olarak rahatça geçişini sağlayacak kalp şeklindeki köprülerin yanı sıra, Üçgen Meydanı'nda 3 adet de meydan düzenlemesi yapılacak. Trafiğin hızlı ve düzenli bir şekilde akacağı projede, çim tepeleri, ışık aksları, 21.000 metrekare çim alanı, oturma ve dinlenme alanları, dikey bahçeler, özel tasarım kent mobilyaları ile özel tasarım aynalar, gabion duvarlar, su gösterilerinin olacağı 4 adet süs havuzu yer alacak. Kalp şeklindeki yürüyüş yolları ve yaya köprüleriyle farklı bir örneğin ortaya konduğu Üçgen Köprülü Kavşakları bu görüntüsüyle "Denizli'nin kalbi Üçgen'de atacak" dedirtecek.

Denizli’ye yeni bir yaşam alanı 

Üçgen Köprülü Kavşakları'nın Denizli’ye bambaşka özellik kazandıracağını kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Öncelikle kent trafiğini rahatlatacak dev projemiz, sadece teknik yönüyle değil, sosyal yönüyle de muhteşem olacak. İnsanlarımıza farklı yaşam alanlarının sağlandığı, kalp figürlü yürüyüş yolları ve yaya köprüleri gibi görsel özellikleriyle Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmaya imza atıyoruz. Üçgen Köprülü Kavşakları Denizlimize çok yakışacak" dedi. "Denizli’nin kalbi Üçgen’de atacak" diyen Başkan Zolan, "Şehrimizin trafik yoğunluğunu büyük ölçüde rahatlatacak projemiz, modern görünümü, yeşil alanları, süs havuzları ve farklı yapısıyla vatandaşlarımızın vakit geçireceği yeni bir yaşam alanı olacak. Bu dev proje sadece trafiği rahatlamakla kalmayacak aynı zamanda meydan ve peyzaj düzenlemeleriyle de bölgeye rahat bir nefes aldıracak. Çünkü Denizlimiz her şeyin en güzelini hak ediyor “ dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku