banner175
DTO Hometex'te adım atmadık yer bırakmadı
İstanbul'daki Hometex 26'ncı Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı'na giden DTO Başkanı Uğur Erdoğan’ın beraberinde DTO üyelerinden oluşan 20 kişilik ziyaretçi heyetinin yanı sıra tekstilci iş adamları DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya ile DTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Taşevli de yer aldı. Heyete, firma ziyaretlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nun Kâtip Üyesi Denizli Milletvekili Şahin Tin eşlik etti. Başkan Erdoğan, TETSİAD ve DENİB'in stantları ile fuardaki Denizlili firmaların stantlarını sırayla ziyaret ederek sahipleri ile çalışanlarından işleri, sektörleri ve fuardaki faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
BAŞKAN ERDOĞAN, BAKAN BİLGİN İLE DE BİR ARAYA GELDİ
Firma ziyaretleri sonrasında ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in onur konuğu olduğu Hometex Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı'nın açılış törenine katıldı. TİM Başkanı İsmail Gülle ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ile bir araya geldi. Sonrasında ise Bakan Bilgin ile görüştü.
BAŞKAN ERDOĞAN: İHRACATÇILARIMIZ, ÜRÜNLERİYLE DENİZLİ’MİZİ DE TANITIYORLAR
Başkan Erdoğan, firma ziyaretleri sonrasında ulusal ajanslar ve Denizli’deki yerel televizyon kanalları ile yayıncılara, fuar ve sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu. Tekstil sektöründeki yatırımcıları, Denizli'nin ihracatı ve ticaretindeki öncü kuvveti olarak nitelendirdi. Başkan Erdoğan, “Onlar, bizim modern akıncılarımız. Tekstil sektöründeki yatırımcılarımız, şehrimizi ve ürünlerimizi dünyanın dört bir tarafına taşımaktadırlar. Ev tekstili teriminin mucidi ve sektörde yerleşmesinin öncüsü, dünyadaki 1 numaralı üreticisi ve ihracatçısı hemşerilerimiz, dokumacılığın anavatanı Denizli'mizde ilmek ilmek ürüne dönüşen emeğini İstanbul'daki HOMETEX Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı'nda stant açarak görücüye çıkardı. Denizli Ticaret Odası olarak bu fuarda da üyelerimize destek olduk. Moral ve motivasyonlarını yükseltmek için İstanbul'da da onları yalnız bırakmadık; stantlarını ziyaret ederek fikirlerini aldık. Fuarın da değerlendirmesini yaptık. Bu arada gördük ki 2 yıldır fuar yapılamadığı için alıcılar böyle bir ortamı özlemiş. İhtiyaçlarını gidermek için dünyanın dört bir tarafından İstanbul’a gelmişler. Fuarın ve görüşmelerin verimli olduğunu duymak, bizi son derece mutlu etti” diye konuştu.
DENİZLİLİ 86 FİRMA, STANTLARIYLA GÖZ KAMAŞTIRDI
Başkan Erdoğan ayrıca, Denizli Ticaret Odası olarak, büyük fuar organizasyonlarını her zaman Denizli'nin ve sektörlerin daha fazla tanınması ve tanıtılması açısından da önemli bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti. Erdoğan, “İhracatımızın temel direği olan tekstilcilerimizin üstün çabası yadsınamaz. Bu sektörde binlerce girişimcisiyle yer alan Denizli Ticaret Odamız ile üyeleri, emin adımlarla dünyaya açılıyorlar... Ev tekstili ve aksesuarlarından oluşan ürünlerini, Hometex Fuarı'ndaki stantlarında yurdun çeşitli yerleri ile dünyanın farklı noktalarından gelen birbirinden seçici katılımcıların dikkatine sundular. Hem şehrimizi ve sanayisini tanıttılar hem de ekonomimize itici güç oldular, oluyorlar. 86 firmamızla adeta çıkarma yaptığımız fuarda, Denizli'miz stantları, ürünleri ve ev sahipliğiyle yine göz kamaştırdı. Firmalarımız, fuarın en çok kapısı çalınan katılımcısı oldu. Firmalarımızın ve Denizli Ticaret Odamızın üyelerinin temaslarının bu yıl geçen yıllara göre daha fazla kazanca dönüşmesini temenni ediyorum. Dilerim firmalarımızın her görüşmesi alışverişe dönüşür; ticaret yapabilecekleri yeni bir kazanç kapısı olur. Bereketli bir fuar olmasını diliyorum” dedi.
MİLLETVEKİLİ TİN: TEKSTİL, DENİZLİ’NİN İHRACATINDA BİRİNCİ SIRADA
Denizli Milletvekili Şahin Tin de bu yıl Hometex Fuarı’na katılımın çok yoğun olduğunu gördüklerini söyledi. Milletvekili Tin, “Pandemi dolayısıyla 2 yıldır fuar yapılamamıştı. Fuar girişine baktığımızda ziyaretçi kuyruklarının oluştuğunu, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda ziyaretçinin geldiğini, insanların buluşma görüşme özlemi duyduklarını gördük. Denizlili sanayicilerimizin de kademe atladıklarını, başarılı stantlar açtıklarını gözlemledik. Denizli Ticaret Odamızla, Uğur Başkanımızla firmalarımızı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulunduk. Varsa sorunları dinledik; yapılabilecek bir işleri olup olmadığını sorarak, onlara destek olmaya gayret ettik. Hem de moral verdik. Tüm katılımcılara başarılar diledik. Herkesin yüzü gülüyordu; memnuniyet vardı. İlk gün bu kadar müşteri portföyünü kimse düşünmüyordu. Bu durumu, Türkiye ekonomisinin 3’üncü çeyreğinde daha güçlü olacağını ihracatın, üretimin ve istihdamın artacağını, dolayısıyla sanayicilerimizin daha fazla yatırım yapacağının göstergesi olarak değerlendiriyorum. Bu da bizi oldukça memnun ediyor. Cumhurbaşkanımızın da açıklamış olduğu 225 milyar dolarlık ihracatımızın bu yıl 250 milyar doları aşması yönünde bir beklentimiz var. Bunu da biz, üreticilerimiz ve sanayicilerimiz yapacak; Türkiye’ye döviz kazandıracak. Bu anlamda fuarlar önemlidir” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku