banner175
Egekent Hastanesi yaşlı hastalarını unutmadı
Yaşlılar Haftası etkinlikleri çerçevesinde yaşlı hastalarını unutmayan Denizli Özel Egekent Hastanesi, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hülya Koçer eşliğinde yatarak tedavi gören ve muayene olmak için hastaneye gelen yaşlı hastaları ile görüşüp Yaşlılar Haftasını kutladı.
 
Hastalar ile sohbet eden Özel Egekent Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hülya Koçer, “Kültürümüzde yaşlılarımız çok büyük öneme sahip. Onlara saygı ve sevgi ile yaklaşmak değerlerimizin bir parçası. Bunu devam ettirmeliyiz. Denizli Özel Egekent Hastanesi olarak da bu bilinç ile hastalarımıza yaklaşmak prensiplerimizden biri” şeklinde konuştu.
 
Yaşlı sağlığı için önemli tavsiyeler
Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Selahattin Hersekli de Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaşlı hastaların sağlıklarına katkı sağlayacak tavsiyelerde bulundu. 65 yaş üzerindeki hastalarda beslenmenin önemine vurgu yapan Uzm. Dr. Selahattin Hersekli, beslenmenin her yaş düzeyinde önemli olduğunu fakat ilerleyen yaşlarda daha çok üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Süt, et, baklagil, sebze ve meyve tüketiminin dengeli bir şekilde olması gerektiğine değinen Uzm. Dr. Hersekli, 65 yaş üzerindeki kişilerin yağlı ve ağır besinlerden kaçınması gerektiğine dikkat çekti.
 
Sağlıklı yaşamın tek yönlü olmadığını söyleyen Uzm. Dr. Selahattin Hersekli, yaşlı sağlığına katkı yapacak şu tavsiyelerde bulundu:
“Sağlıklı yaşam için, özelikle de orta yaşın üzerindeyseniz, dikkat etmesi gereken birçok etken var. Özellikle bu etkenlere yaşlanmadan önce dikkat ederek sağlıklı yaşlanılmalı fakat yaşlılık sürecinde dikkat edilmezse sonuçları daha kötü olabilir. Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalı. Su tüketimine dikkat edilmeli. Kaliteli uyku uyumak da çok önemli. Her yaşta olduğu gibi rutin muayeneler aksatılmamalı. Olumlu düşünün ve düşme durumlarına karşı dikkatli olun”
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku