banner175
Engelliler için farkındalık yürüyüşü
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle özel bir program düzenledi. Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene, Denizli Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, engellilere yönelik eğitim veren okullar ve sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar süren kortejde engellilerin sorunlarına dikkat çekip farkındalık için yürüdüler. Güvercinlerin uçurulduğu yürüyüşe Denizli Vosvos Kulübü de klasik araçlarıyla eşlik etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.
 
"BALIĞI HAZIR BEKLEMEYİNİZ"
Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, konuşmasına tüm katılımcılar ile her zaman yanlarında olan, kendilerini her alanda destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ederek başladı. Kent genelinde 12 bin dolayında engelli birey olduğunu belirten Güngör, engellilerin yeteneklerine yönelik kursların genişletilmesini, mamul haline getirdikleri ürünlerin satışlarının yapılmasını, istihdama yapılacak bu katkının da engellilerin özgüvenlerini artıracağını söyledi. Engellilere seslenen Güngör, "Balığı hazır beklemeyiniz. Devletten maaş alıyorum diye kendini eve hapsetme ki neler yapabileceğinizi keşfedin, mutlu, huzurlu, yaşayın" dedi. Güngör, kendilerini yalnız bırakmayan Denizli Vosvos Kulübü ile Denizli Güvercin Evi Derneği'ne de teşekkür etti.
 
MUHTEŞEM PERFORMANS
Yürüyüşün tamamlandığı 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda ise engellilere yönelik eğitim veren okullar ve sivil toplum kuruluşları mehteran, sema, şarkı, dans ve halk oyunları gösterileri sundu. Vatandaşların beğeniyle izlediği programda öğrenciler muhteşem performansları ile ayakta alkışlandı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku