banner175
Evde bakım hizmetleri 6 ayda 12 bin 260 vatandaşa koştu
Denizli'de Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın "Kimse sahipsiz kalmayacak" sloganıyla faaliyete geçirdiği Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Bakım hizmetlerinin yanında evde sağlık hizmeti de veren Merkez, yaşlı, yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlığı yüzünden yürüyemeyen vatandaşların; tanısı konulmuş sağlık sorunlarının ev ortamında planlanan tedavisinin takibi ve uygulamasını yapıyor. 0 (258) 377 20 12 numaralı telefon ile başvuru yapılan merkezde ayrıca hasta vatandaşların acil durumları dışındaki sağlık problemleri için Denizli Büyükşehir Belediyesinin sağlık ekipleri tarafından koruyucu ve iyileştirici tedavi hizmetleri de ücretsiz olarak veriliyor.
 


6 AYDA 123.000 HİZMET
Yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlığı yüzünden yürüyemeyen sedye ile taşınması gereken hastaların evden sağlık kuruluşlarına, sağlık kuruluşlarından evine ya da sağlık kuruluşlarından diğer bir sağlık kuruluşlarına naklinin de randevu sistemine göre tam donanımlı hasta nakil ambulansı ile gerçekleştiren merkez bugüne kadar onbinlerce vatandaşın yüzünü güldürdü. Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, 2019 yılının ilk 6 ayında 5 bin 195 kişiye evde bakım, 5 bin 582 kişiye evde sağlık ve bin 483 kişiye ise hasta nakil hizmeti vererek ihtiyaç sahibi 12 bin 260 kişinin yardımına koştu. İhtiyaç sahiplerini toplamda 123 bin kez ziyaret ederek dertlerine derman olan merkez tüm bunların yanında 444 85 20 numaralı çağrı hattından Denizlililere koruyucu, bilgilendirici ve yönlendirici "Tıbbi Danışma Hizmeti"ni de ücretsiz olarak verdi.
 
"19 İLÇE 622 MAHALLEDE ONBİNLERCE VATANDAŞIMIZA ULAŞTIK"
Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin Denizli’nin tamamında çok önemli bir ihtiyaca yanıt vermeye devam ettiğini vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, merkezin 19 ilçe ve 622 mahallede hizmet verdiğini söyledi. Denizlililerin ihtiyacı olan ne varsa gerçekleştirmek için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, "Vatandaşımız bizden ne istiyorsa elimizden geleni yaptık, inşallah yapmaya da devam edeceğiz" dedi. Fiziki yatırımların sürdüğünü ancak bunların yanında gönüllere de dokunmaya devam ettiklerini belirten Başkan Zolan, "Kapısı çalınmayan, derdi sorulmayan insanımız kalmayacak', anlayışıyla başlattığımız projemizde bugüne kadar onbinlerce vatandaşımıza ulaştık. Dertlerine derman olmaya çalıştık. Mutlu ve huzurlu bir Denizli için gece gündüz demeden de çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku