banner175
Hamilelik Okulu 3 yaşında
Denizli Büyükşehir Belediyesinin ödüllü "Ailemi Seviyorum Projesi" kapsamında hayata geçirip başarılı bir şekilde sürdürdüğü Evlilik Okulu’nun ardından 3 yıl önce hayata geçirdiği ve yoğun ilgi gören projesi Hamilelik Okulu’nda yeni dönem başladı. Bu yıl Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Hamilelik Okulu eğitimleri Kent Konseyi'nde başladı. Eğitim programının açılışına Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk ve anne adayları katıldı.  Hamilelik Okulu’nda yeni bir dönem başladığını ifade eden Değirmenci, “Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hamilelik Okulu bu yıl 3 yaşında. Bundan sonraki yürüyüşümüzü Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte yürüteceğiz. Hedefimiz Denizli’deki bütün anne adaylarımıza ulaşmak" dedi.
 
Türk toplumunun temeli ailedir
 
Değirmenci, "İstiyoruz ki, Denizli’deki hamilelik süreçleri ve doğum sonrası eğitimlere ilişkin anne adaylarımız bilinçli olsunlar. Kulaktan dolma değil uzman arkadaşlarımızın vereceği bilgilerle bu süreci anne adaylarımızın tamamlamasın istiyoruz. Bilinçli Anneler, Sağlıklı Nesiller sloganı ile başlattığımız projemiz ile sağlıklı nesillerin oluşmasını istiyoruz. Türk toplumunun temeli ailedir. Ailenin bireyleri de anne, baba ve çocuklardan oluşuyor. Çocuklar sağlıklı bir ortamda doğarsa, iyi bir ailede yetişirse milletini, bayrağını ve devletini seven bireyler olur inşallah. Ayrıca anne adaylarımıza özel Denizli Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen pilates kursundan da yararlanabilirler. Eğitimlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Bilinçli ve sağlıklı nesiller yetişsin istiyoruz
Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk ise, "Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan Hamilelik Okulu’nun ilk eğitim programını başlatıyoruz. Sağlık Bakanlığı olarak istiyoruz ki, anne adaylarımız hamilelik döneminin tadını sağlıklı bir şekilde çıkarsın. Eğitim programı çerçevesinde sizlere gebelikte neler oluyor, nasıl beslenilmesi gerekiyor, nasıl hareket ediliyor, bu süreçte sizi neler bekliyor bunları size anlatacağız. Gebeliğiniz sağlıklı geçerse, doğumunuzda sağlıklı ve güzel olur. Sağlıklı bir ruh hali ve sağlıklı bir beden ile bebeklerimize çok daha iyi bakabiliriz. Bizim bütün hedefimiz bu" dedi. Konuşmaların ardından anne adaylarına hamilelik, hamilelik sürecinde nefes egzersizleri, hamilelik yogası, beslenme, temizlik, doğum ve doğum sonrası eğitimleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. 35 kursiyerin katıldığı Hamilelik Okulu 4 hafta sürecek.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku