banner175
Hüdai Oral evinin kurtulması için 3,5 milyon lira gerek
Konuyu defalarca gündeme getiren Denizlili Gazeteci-Yazar Seval Uysal Facebook’taki Denizli Düşünce Kulübü’nde evin sahibi, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hüdai Oral’ın oğlu Teoman Sancar’ın sözlerini paylaştı.
 
Evle ilgili düşüncelerini de yazan Uysal, “Mesele tamamen ‘duygusal’mış!” ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:
1930’lu yıllarda İzmir’den gelen Levanten ustalar tarafından inşa edildiği bilinen HÜDAİ ORAL evi, Denizli’nin en güzel sivil mimari örneklerinden biri. Dönemin tüm yapı zarafetini üstünde taşıyan iki katlı cumbalı ve üzerinde kulesi olan evin hem mimari, hem de tarihi bir değeri var. Elde avuçta kalan bir kaç örnekten biri olması nedeniyle Denizli’de yaşayan ve önünden geçen herkesi ilgilendiriyor. .Ancak bugüne kadar üzerinde çok konuşulsa da, yazılıp çizilse de kaderine terkedilmekten kurtulamadı. Sadece ben sayısız haberini yaptım. Mimar Süleyman Boz bu konuyu sürekli yazıp çizerek gündeme taşıdı. Son olarak Ressam Yaşar Çallı’nın isyanıyla gündeme geldi ama o kadar! Yazılıp çizilmekle, ah vah etmekten başka bir ilerleme olmadı. Peki neden? İşte bu sorunun yanıtını HÜDAİ ORAL’ın oğlu Teoman Oral verdi: Düşünce Kulübü’nde şu paylaşımı yaptı:

TEOMAN ORAL’IN ANLATIMI:
“Hikaye uzun. Kısa yazayım. Buranın ben dahil 6 hissedarı var. Denizli CHP nin doğum evlerinden biridir. Bilirkişi 1,500,000 (1,5 milyon) TL eder dedi. Tadilat 700, 000TL.(Anıtlar yüksek Kurulu kararı). Zaten onların denetimi altında onların adamlarına restore ettirmeniz gerekiyor. Yoksa izin vermiyorlar. Yiyecekler!!. Ben 300,000 yaparım dedim, hadi ikile olmaz dediler. Aranızda 2-2.5 milyon toplayın, bu işi halledelim. Ayrıca ön taraftaki ayrı tapusu olan dükkan ve yanındaki binanın da satın alınması gerekiyor. En az 1 milyon onlara gerekir. Yani 3-3.5 milyona bu iş biter. Belediye ben vermem diyor. Devlet yıkamassın elbet birgün bi veren çıkar diyor. Basit yazdım net anlaşılsın diye. Herkez menfeat peşinde. Hediye et falan diye saçmalayanlar bile var. Hadi bakalım. Eller ceplere.!!! 15 sene kadar önce 40bin TL verip rölevesini çıkarttım. Yani yıkılsa bile aynısını yapma verileri elimizde.”

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku