banner175
İl Hıfzıssıhha Meclisi maskelerin ücretsiz dağıtımına kara verdi

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hasan Karahan Başkanlığında koronavirüs özel gündemiyle toplandı.
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Sağlık Müdürü Berna Özttürk ile ilgili dairelerin yöneticilerinin katıldığı toplantıda koronavirüse karşı mücadeleye yönelik yeni kararlar alındı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından maske satışlarının yasaklanması üzerine halka ücretsiz maske dağıtımı Hıfzıssıhha Meclisi’nde değerlendirildi.
 
Valiliğe ulaştırılan maskelerin vatandaşlara dağıtılmasının sağlanması için gerekli hazırlıkların yapılması kararlaştırılırken, özellikle kamu hizmetlerinin sunulduğu kapalı ve açık yerler, pazaryerleri, toplu taşıma araçları, yol kontrol noktaları gibi yerler başta olmak üzere vatandaşların kolayca erişebilecekleri yerlerde kamu görevlileri tarafından maske dağıtımının başlanmasına karar verildi.
 
Açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi çerçevesinde belirlenen kriterlere göre ihtiyaç sahibi ailelere etaplar halinde yapılacak olan nakdi yardımlar da Hıfzıssıhha Meclisi’nin gündemine alındı.
 
Sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla 1. faz sosyal destek ödemelerinin bekçiler, kolluk görevlileri ve PTT personeli aracılığıyla hak sahiplerine evlerinde teslim edildiği gibi, 2. faz sosyal yardım ödemelerinin de bekçiler (gerekirse kolluk görevlilerinden destek verilerek) ve PTT personellerince hak sahiplerine ikametlerinde teslim edilmesi kararlaştırıldı.
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku