banner175
İtfaiye Teşkilatı 302 yaşında
Denizli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası ile itfaiye teşkilatının 302’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir tören düzenledi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan, İbrahim Özsoy ve Aytaç Turgut ile itfaiye erleri, itfaiye kıyafeti giyen minik öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İtfaiye Haftası’nın hayırlı olmasını dileyen Başkan Zolan, “Allah’ım afet, kaza vermesin, yangın, sel olmasın. Arzumuz odur ki, sizler bulunduğunuz itfaiye binasından hiç ayrılmayın. Araçlarımız hiç hareket etmesin. Ancak hayatta her türlü afet, deprem, yangın, kaza var. Buna karşı da her zaman hazır vaziyette durmamız, imdat dendiğinde hemen koşup o imdada yetişmemiz, insanların canını malını korumamız, orada yardıma muhtaç olan insanların elinden tutmamız gerekiyor. O noktada Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyemiz ekibi, çalışma ruhu, eğitimi, bilgi donanımı, araç ve gereçleriyle Türkiye’de parmakla gösterilen bir teşkilattır” dedi.
 
“Büyükşehir İtfaiyesi Türkiye’de birinci”
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin Türkiye’deki yerini rakamlarla anlatan Başkan Zolan şunları söyledi: “Büyükşehir İtfaiyesi nüfus başına düşen personel sayısı anlamında, 30 büyükşehir içerisinde Türkiye’de birincidir. Şu anda Denizlimizin tamamında 52 şubede her yere ulaşacak şekilde konuşlanmış durumdayız. Nüfus başına düşen şube sayısı  anlamında da birinci sıradayız. Kişi başına düşen araç ve ekipman anlamında İstanbul’dan sonra ikinci sıradayız. Ne kadar gurur duysak azdır. Biz bunu insanımız için yapıyoruz. 1 canın değeri 100 itfaiye aracına değişilmez. 1 can için 20 şube açılması gerekiyorsa açılır.”
 
“Saniyelerin hesabı içindeyiz”
 
Komşu illerden gelen itfaiyelerin Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden eğitim aldığını belirten Başkan Zolan, “Geldiğimiz nokta Türkiye’de çok iyi. Ama biz başkalarıyla değil kendimizle yarışmak durumundayız. Rehavete izin vermeyiz. Daha iyi daha hızlı daha donanımlı olma hedefiyle insanımızın canı ve malı için saniyelerin hesabı içindeyiz. İnşallah afet olmaz ama tedbir almamız gerekiyor. Bayram seyran demeden gece gündüz canını dişine takan tüm itfaiye çalışanlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte İtfaiye Haftası nedeniyle açılan stantta incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından itfaiyenin kaza yapmış bir araçta yaptığı kurtarma tatbikatı büyük ilgi çekti. Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli ve itfaiye kıyafeti giyen minik öğrenciler Başkan Zolan’ı makamında ziyaret etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku