banner175
Kent Konseyi, herkesi kapsıyor
Kezban Ali Çınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Meclislerinin çalışmaları hakkında bilgi almak için Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci’yi ziyaret etti. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyinin 1998 yılında Gençlik Meclisleri ile başlayan sürecini anlatarak, bugün gelinen noktada büyük başarıların altına imza atan bir Meclis topluluğu haline geldiğini kaydetti. Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, "Kent Konseyinin 20 yıla yaklaşan tarihsel bir gelişimi var. Yerel Gündem 21ile başlayan süreç 2005 yılında Belediyeler Kanunun çıkması ile Kent Konseyi tanımı, yasal bir mevzuata kavuştu” dedi. Kent Konseyinin Kadın, Engelli, Gençlik ve Çocuk Meclislerini bünyesinde barındırdığını ifade eden Değirmenci, “Buradaki amacımız Denizli'de yaşayan herkesin Kent Konseyi ile iletişimini sağlamaktır. ‘Kent Konseyi beni kapsamıyor’ diyecek hiç bir grup yok. Bunun yanı sıra El emeği Pazarı ve Kent Şairleri Topluluğu olmak üzere iki tane de sivil toplum örgütümüz var” diye konuştu.
 
Denizli’nin en büyük sivil toplum örgütü şemsiyesi
 
Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kent Konseyi aslında Denizli'nin en büyük sivil toplum örgütü şemsiyesi. Kent Konseyinde gönüllülük esasına dayalı olarak maddi kazanç beklemeden bilgi ve tecrübenizi, zamanınızı insanlarınıza ayırıyorsunuz. Bence herkesin burada bir görev alması lazım. Türkiye'yi seviyorsanız, şehrinizi seviyorsanız bu ülkenin gelişimine katkı sağlamak istiyorsanız topluma ilişkin kararlar alınırken orada söz sahibi olmanız gerekir" dedi. Konuşmanın ardından öğrenciler de Kent Konseyi çalışmaları ile ilgili sorular sorarak, gönüllü olarak projelerde yer almak istediklerini belirtti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku