banner175
Minibüs hatları birleştirilip halk otobüsü olacak, iddiası
Denizli’de çift sıra park nedeniyle daralan yollarda otobüs ve minibüs duraklarının kullanılamaz hale gelmesi ve trafik sıkışıklığının had safhaya çıkmasıyla Büyükşehir farklı formüller üretmeyi sürdürüyor. Deneyimli gazeteci Engin Ünal’ın yönettiği D20Haber.com’un haberine göre; Büyükşehir Belediyesi, 2-3 minibüs hattını birleştirip halk otobüslerine dönüştürmeye yönelik çalışma başlattığını ileri sürdü.
 
Toplu taşıma hizmeti veren minibüslerin engellilerin biniş ve inişlerini kolaylaştıracak hale getirecek şekilde düzenlenmesi için tanınan süre temmuz ayında dolacak. Yasa gereği, minibüslere yaya rampası yapılması gerekiyor. Ancak, kent merkezinde 20’ye yakın hatta çalışan 700’ün üzerinde minibüste henüz bir düzenleme yapılmış değil.
 
İşte bu yasal zorunluluk için geriye sayım hızla devam ederken, Büyükşehir Belediyesi’nden minibüsçülere bir öneri gitti. “Bu düzenleme gündemdeyken gelin trafiği rahatlatacak ortak çalışma yapalım. 2 ya da 3 minibüs ruhsatına 1 otobüs hattı tahsis edelim. Böylece hem trafikteki araç sayısı azalır hem maliyet azalır” denildi.
 
Halk otobüsü uygulamasının 1990’lı yıllarda bazı hatlarda denendiği, ancak istenilen sonucun alınamadığı örneğini anımsayanlar, Büyükşehir Belediyesi’nin önerisine temkinli yaklaşıyor. Taraflar arasındaki görüşmeler devam ederken, minibüsçülerin önünde iki seçenek bulunuyor. Ya araçlarına rampa ve diğer düzenlemeleri yaptırarak engellilere uyumlu hale getirecekler ya da otobüs önerisine “evet” diyecekler.
 
Kaynak:
http://d20haber.com/denizli/kent/denizlide-halk-otobusleri-geri-mi-geliyor/
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku