banner175
PAÜ'lü uzmanlar Denizli turizm rotalarını oluşturdu
Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim elemanları, yürüttükleri proje ile Denizli’nin turizm rotalarını belirledi.  Turizm Fakültesi Öğretim elemanları Doç. Dr. Serkan Bertan(Proje Yürütücüsü), Dr. Öğr. Üyesi Serap Alkaya, Dr. Öğr. Üyesi Murat Bayram ve Doç. Dr. Onur Görkem tarafından yürütülen projede ‘Denizli Turizm Rotaları’ internet ortamında hizmete sunuldu.
 
Dijital ortamda gastronomi, yöresel yemek, doğa, el sanatları, alışveriş, ve kültür turizmi alanında rehberlik hizmeti verecek olan projede, Denizli’nin görülmeye değer birçok turistik değeri rotalar içinde yer alıyor. İlgililerinin www.pau.edu.tr/turizm adresinden ulaşabileceği Denizli Turizm Rotaları’nın turizme önemli ölçüde katkı sağlaması planlanıyor.
 
TURİZM PAYI TANITIMDAN GEÇİYOR
Projenin yürütücülüğünü yapan Doç. Dr. Serkan Bertan, turizmden hak edilen payın alınmasının yörenin etkili tanıtımından geçtiğini belirtti. Dünyadaki turizm anlayışının değiştiğine işaret eden Doç. Dr. Bertan, “Geçmiş kültürün izlerini yerinde görme, kültürel temaslar, yöresel yemekler ve mutfak kültürü daha fazla ilgi çeker olmuştur. Gelişen ve değişen bu turist tercihleri dikkate alındığında turizm merkezi olmaya aday yörelerin özelliklerinin incelenmesi, ortaya çıkarılması ve turistik birer ürün olarak geliştirilmesi önem arz etmektedir. Bu sebeple, projeyi destekleyen Pamukkale Üniversitesi’nin yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Bir yörenin, değişen ve gelişen turizm hareketlerinden hak ettiği payı alabilmesi için turizm potansiyelinin doğru tespit edilmesi gerekmektedir. Bu yüzden Denizli ilinin doğal ve kültürel değerlerin belirlenmesi ve bu envanterin internet ortamına aktarılması, turistik rotalarının belirlenmesi önem arz etmektedir. Bu proje kapsamında Denizli il sınırları içinde bulunan ve turizm hareketliliğine konu olan tüm değerler saptanarak kayıt altına alınmış, ziyaret amaçları dikkate alınarak kültür turizmi rotası, gastronomi turizmi rotası, doğa turizmi, alışveriş turizmi ve el sanatları olarak www.pau.edu.tr/turizm web sayfasında rotalar belirlenmiştir” diye konuştu.
Projenin üç boyutta ele alındığını kaydeden Doç. Dr. Bertan, “Birinci boyutta Denizli iline ilişkin basılı eserler taranmış, ikinci aşamada mevcut değerlerin yerinde tespitine ve değerlendirilmesine ilişkin alan araştırması yapılmıştır. Üçüncü boyutta ise elde edilen veriler ışığında ziyaret amaçları dikkate alınarak rotalar belirlenmiştir. Bu doğrultuda, Pamukkale Üniversitesi’nce desteklenen bu projede Denizli ili doğal ve kültürel değerleri tespit edilerek, farklı seyahat nedenlerine yönelik rotalar oluşturulmaktadır. Ortaya çıkarılan ve belgelendirilen değerlerin web sayfası ile herkes için her zaman, her yerden ulaşılabilir ve kolayca kullanılabilir olması sağlanmış olacaktır. Diğer yandan zaman içerisinde kaybolma riski olan turistik değerlerin korunması ve yaşatılması için gerekli önlemler alınabileceği gibi Denizli’yi ziyaret edenlerin Denizli’nin saklı kalmış güzelliklerini keşfetmelerine katkı verilecektir” sözlerini kullandı.




banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku