banner175
Şimdi yerlerinde beton yığınları var
ESKİ BELEDİYE BİNASI...


Denizli’nin belediye oluşundan birkaç yıl sonra; yani 1800’lü yılların sonunda inşaa edildi. Sonra yetersiz kaldığı için 1980 darbesinden sonra şu anki yerine taşındı. Eski bina o kadar güzeldi ki, bazı kartpostallarda bile kullanıldı. Gün geldi o bina yıkıldı ve yerine şu anki Merkez Bankası yapıldı. Denizli Belediyesi’nin kuruluşu kadar eskiydi yıkılan binanın tarihi ama Denizlililer bu binayı koruyamadı...
 
İKTİSAT BANKASI BİNASI...


Denizli’de kurulan bir bankaydı..1927’de işte bu binada kapılarını açtı. Sonra Türkiye’ye yayıldı, büyüdü... 2001 yılında TMSF’ye devredilene kadar çalıştı Ama Denizli’de kurulduğu bu bina da ne yazık ki Denizlililerin ‘değişim arzusunun’ kurbanı oldu, yıkıldıç. Yerine merdivenden çıkarken kafanızı tavana çarptığınız bu beton yığını yapıldı. Bayramyeri’nde hamamın hemen üstündeyde eski yeri...
 
Denizlililer bu değerlere sahip çıkamayarak betona dönüştürülmesini izlerken Mimarlar Odası Denizli Şubesi eski yapılar yerine bu yeni yapılan beton yığınlarını gezmek için program düzenledi. Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bu binaları da çizen, Denizlili mimarın diğer yapıları da incelenecek.

ESKİ BAŞKAN’DAN ANINDA TEPKİ


 
Mimarlar Odası’nın eski başkanlarından Süleyman Boz, “Mimarlık; Vazgeçemediğimiz Sanat” isimli facebook grubunda konuyu değerlendirdi, tepkisini gösterdi. Boz, “MİMARLAR ODASI DENİZLİ ŞUBESİ YÖNETİMİNİN KLAVUZU; TARİHİ, MİMARİ MİRAS ESERLERİN YERİNE BETON BLOKLARI DİKEN , KENTİN BETONLAŞMASINA ÖNCÜLÜK EDEN BİR "Mimar"!.. Bu mimar öncülüğünde Kentin Nasıl Beton Yığını Haline Geldiği anlatılacak!.. Şaka mı, ciddi mi, manidar mı?” diye sordu.

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku