banner175
Şirinköy Kahvehanesi'nde restorasyon çalışmaları başladı
Restore ettiği tarihi binalarla kentin değerlerine sım sıkı sahip çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentte eşine az rastlanır özelliklere sahip olan tarihi Şirinköy Kahvehanesi’nde restorasyon çalışmalarına başladı. Bu kapsamda 1951 yılında Şirinköy Muhtarı Kamil Altınbaş, Aza Bayram Balkanay ve Aza Mehmet Ali Yılmaz önderliğinde köy sakinleri tarafından yaptırılan Şirinköy Kahvehanesi Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restore çalışmaları ile yeniden hayat bulacak. Bahçesinde havuz olma özelliğiyle işlev olarak İstanbul'da bulunan büyük kahvehanelere benzeyen tarihi yapının geçmişte tiyatro oyunlarının da gösterildiği, Karagöz-Hacivat, hokkabaz ve ortaoyunu gibi millî oyunların sergilendiği yer olması bakımından son derece önemli olduğu kaydedildi.

Vatandaşlar memnun

Denizli’de eski kahvehanelerin genelde köylerin merkezi noktalarına yapıldığı ve vatandaşların sosyalleştiği mekanlar olduğu belirtilirken, özellikle Şirinköy Mahallesi sakinleri yapılan restorasyon çalışmalarından oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Mahalle sakini Adalet Bektaş, tarihi yapının Şirinköy ile özdeşleştiği, çalışmalar tamamlandığında ortaya çok güzel bir eser çıkacağını kaydederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve emek verenlere teşekkür etti. Mahalle sakini Nuri Tüfekçi ise, tarihi yapının eski halinden daha faydalı bir restorasyon çalışması ile Şirinköy’e kazandırılacağına inandığını söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

"Denizli'nin tarih ve kültürüne de sahip çıkıyoruz"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, tarihi Şirinköy Kahvehanesi’nin çalışmalar sonrası eski ihtişamına yeniden kavuşacağını kaydetti. Belediyelerin görevinin sadece alt ve üst yapı olmadığını, kentin tarih ve kültürüne de sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Bugüne kadar yıkılmaya yüz tutmuş birçok tarihi binamızı restore ederek yeniden kentimize kazandırdık" dedi. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçmişimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar onlarca tarihi değerimizi nasıl koruyup gelecek nesillerimize aktardıysak Şirinköy Kahvehanemize de sahip çıkıyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında Şirinköy Kahvehanemiz bambaşka bir güzelliğe kavuşacak. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun."
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku