banner175
Sizi Denizli'nin kahramanlarıyla tanıştıralım
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri kentin 52 ayrı noktasında olası afet ve yangınlara karşı 7/24 nöbet tutuyor. Nüfus başına düşen personel ile şehirdeki şube sayısı anlamında da, 30 büyükşehir içerisinde Türkiye’de birinci olan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Avrupa standartlarında 100 adet modern ve donanımlı araç filosu, yaklaşık 600 tecrübeli personeli ile vatandaşların malını ve canını korumak için 24 saat hazır bekliyor.
 

 
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 2016 yılında yoğun bir mesai harcayarak müdahale ettiği yangın, kaza ve kurtarma operasyonları ile vatandaşların imdadına koştu. Geçen yıl 4.878 yangına müdahale eden itfaiye ekipleri toplamda 49.876 ihbarı değerlendirdi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı yangınların yanında 411 trafik kazası ve 1.538 kurtarma çalışmasına da katıldı.
 


Eğitim çalışmaları hız kesmedi

 
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2016 yılında yaklaşık 1.000.000 metre kare alan denetleyip 2307 işletmeyi de olası yangın ve kaza gibi tehlikelere karşı denetleyerek yangın güvenliği yeterlilik raporu verdi. Binlerce olaya müdahale etmesinin yanı sıra, yangın güvenliği bilinçlendirmesi kapsamında eğitim çalışmalarına da aralık vermeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı geçen yıl 55.216 kişiye kurtarma, ilk yardım, tahliye ve yangın söndürme gibi yangından korunma ve müdahale eğitimleri verdi.
 
 

Yılın ilk 3 ayında 801 yangın
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bu yılın ilk 3 ayında da yoğun mesaisine devam etti. Denizli’nin 52 ayrı noktasında hizmet vermeyi sürdüren İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri bu yılın ilk 3 ayında 801 yangına müdahale etti. Yüzlerce canı kurtaran itfaiye teşkilatı Ocak-Mart döneminde ayrıca 97 adet trafik kazasına müdahale ederken, 190 adet de kurtarma operasyonuna katıldı.
 
 


Türkiye’de birinci
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir’in ardından hızla kurulumunu tamamladıkları itfaiye teşkilatının bugün kentin 52 ayrı noktasında 7/24 vatandaşların zor zamanında imdada koştuklarını belirtti. Büyükşehir itfaiyesinin en iyi şekilde Denizli’ye hizmet ettiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Büyükşehir İtfaiyesi nüfus başına düşen personel sayısı anlamında, 30 büyükşehir içerisinde Türkiye’de birinci sırada. Nüfus başına düşen şube sayısı anlamında da birinci sıradayız. Ama biz başkalarıyla değil kendimizle yarışmak durumundayız. Daha iyi daha hızlı daha donanımlı olma hedefiyle insanımızın canı ve malı için saniyelerin hesabı içindeyiz. İnşallah afet olmaz ama tedbir almamız gerekiyor. Vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti, can ve mal güvenliğini nasıl sağlarız onun derdindeyiz” dedi.
 
 
“Bir canın değeri asla parayla ölçülemez”
 
Büyükşehir İtfaiyesinin su altı arama kurtarmada ve trafik kazalarına müdahalede de başarılı olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Her karayolu üzerinde her yere 10 dakika içinde ulaşabilecek kaza kırım araçlarımız var. Bir canın değeri asla parayla ölçülemez. Bu nedenle itfaiye teşkilatımızı çok önemsiyoruz. Bayram seyran demeden gece gündüz canını dişine takıp vatandaşımızın imdadına koşan tüm itfaiye çalışanlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku