banner175
Sokak hayvanlarına Büyükşehir şefkati
Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği 2016 yılında 3.566 sokak hayvanını aşılarken bu rakam bu yılın ilk 4 ayında 1428 olarak gerçekleşti. Geçen yıl 3.109 sokak hayvanı ise kısırlaştırma ve çeşitli hastalıklar veya yaralanmalar nedeniyle ameliyat eden klinik 2017 yılından bugüne kadar ise 1.147 hayvanın imdadına koştu
 

“Satın almayın sahiplenin”
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nin bu yıl en büyük ilgiyi çeken uygulaması ise “Satın almayın sahiplenin” sloganıyla başlattığı kampanyası oldu. Kampanya ile 2016 yılında 723 sokak hayvanı sahiplendirilirken, bu yıl bu rakam 234 olarak gerçekleşti. Bakıma muhtaç sokak hayvanlarının götürüldüğü Denizli Büyükşehir Belediyesi Beslenme Odağı’nda ise yaklaşık 500  sokak köpeğinin gıda ihtiyaçları giderilip bakımları da yapılıyor. Buradaki hayvanlar özel olarak hazırlanan mamalarla beslenirken, muayene ve tedavileri ise rutin olarak veteriner hekimler tarafından gerçekleştiriliyor.
 

Türkiye'ye örnek oluyor
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sokak Hayvanları Kliniği’nin yaptığı çalışmalarla Türkiye'ye örnek olarak gösterildiğini belirtti. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin tüm canlılara, doğaya ve çevreye sahip çıktığını vurgulayan Başkan Zolan, "Türkiye’ye örnek olarak gösterilen Sokak Hayvanları Kliniğimizde, sokak hayvanlarımızın kısırlaştırılmaları yapılıyor. Yaralı veya hasta olan hayvanlarımızın ameliyatları, tedavileri, beslenmeleri ve bakımları yapılıyor. Amacımız tüm canlılara saygı göstermek. Onlara sahip çıkarak insanımızla beraber yaşama imkanı sağlamak" diye konuştu.
 

VAHŞİ DOĞAYA BÜYÜKŞEHİR ELİ DEĞİYOR

 
Saat 17.00’den sonra icapçı veteriner hekimlerin acil durumlarda hizmet verdiği Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, sokak hayvanlarının yanı sıra vahşi doğada yaralı halde bulunarak getirilen hayvanların da hayatını kurtardı. Bugüne kadar kliniğe yaralı olarak getirilen şahin, tilki, leylek, atmaca, kartal, flamingo, ceylan, nesli tükenmek üzere olan kara akbabası tedavi edilerek yeniden doğal yaşamına kavuşturuldu.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku