banner175
Tarihi Denizli Evi'ni Denizlililer geri istiyor
Denizli’de Cumhuriyet dönemi sivil mimarinin en güzel örneklerinden, hakkında koruma kararı bulunan İstiklal Caddesi’nin girişindeki tarihi Denizli Evi, (Hacı Baki Evi) bir süredir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lokal olarak kullanılıyordu.
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayalık Caddesi girişindeki öğretmenevine karşılık Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen binayı öğretmenevi olarak bir işletmeci işletiyordu. Ancak bina bir süre önce boşaltıldı.
 
Yakın zamanda Denizlili Gazeteci-Yazar Seval Uysal öncülüğünde kurulan ve kenti için kaygılanan insanların oluşturduğu Facebook’taki Denizli Düşünce Kulübü üyeleri de binanın boşaltılmasını fırsat bilip harekete geçti.
 
Denizli’nin en güzel binalarından birinin kente geri kazandırılması gerektiğini düşünen grup üyeleri Facebook’taki sayfada binanın durumunu ele alırken, Büyükşehir Başkan Yardımcısı Aytaç Turgut’un da konuyla ilgili verdiği bilgi paylaşıldı.
 
Başkan Yardımcısı Turgut, Milli Eğitim’in binayı kullanmaması durumunda Büyükşehir olarak talip olduklarını belirtti.
 
Bu haber üzerine Denizli Düşünce Kulübü’nün üyelerinden bina için harika fikirler üretilmeye başlandı.  Bunlardan biri de iki katlı eski Denizli Evi’nin müze olarak kullanılması yönünde…
 
Lokal olarak Denizli’ye hiçbir faydası olmayan Denizli Evi, müze ya da Büyükşehir gözetimindeki okuma evi veya sanat evine dönüştürülebilir. Ve genç Denizlililer, o güzel evin içinde tarih soluyabilir…
 
Konuyla ilgili tartışmaları yakından takip etmek ve Denizli Düşünce Kulübü’ne üye olmak isterseniz linki tıklayınız:
 

https://www.facebook.com/groups/133798610612221/permalink/136142673711148/?comment_id=136332757025473¬if_id=1510807249220510¬if_t=group_comment_reply
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku