banner175
Tarihi konağı, uçucu madde bağımlısı ısınmak isterken yakmış ve kaçmış
İstiklal Madalyası sahibi CHP eski milletvekillerinden avukat Mehmet Hulusi Oral'ın oğlu, Denizli'den 5 dönem milletvekili seçilen, 1963 yılında kurulan 3'üncü İsmet İnönü hükümetinde ilk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Hüdai Oral'ın ailesine ait, 1900'lü yıllarda yaptırılan tarihi konakta geçen 27 Ocak'ta yangın çıktı. Gazi Bulvarı'ndaki 2 katlı boş ahşap konaktaki yangına, 16 itfaiye aracı ile 45 itfaiye eri müdahale etti. Alevler, bitişikteki diğer binalara sıçramadan güçlükle söndürülürken, büyük oranda maddi hasar meydana geldi.
 
Soruşturma başlatan polis, bir iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarından, yangından 30 dakika önce tarihi konağa bir kişinin bahçe kapısından atlayarak girdiğini tespit etti. Soruşturmayı bu yönde derinleştiren polis, tarihi konağa giren kişinin uçucu madde bağımlısı H.Ş., olduğunu tespit edip, önceki gün şüpheliyi gözaltına aldı. H.Ş.'nin polisteki ifadesinde, konağa ısınmak için girip, ikinci katta ateş yaktığını ancak alevlerin bir anda büyüyüp, çevreye yayıldığını, yangını söndürmek istese de başarılı olamayınca korkup kaçtığını söylediği öğrenildi. Polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen H.Ş., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. DHA / Ramazan ÇETİN
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku