banner175
Ticaret Lisesi, tamamen yıkıldı
Denizlimuhaber.com’un hhaberine göre; Geçtiğimiz 2015-2016 Eğitim öğretim yılı sonunda boşaltılan ve 2016 Ağustos ayında yıkım işlemleri için içi boşaltılan, kapı ve pencereleri sökülen eğitim kurumunun inşaat kısmı da tamamen yıkıldı.
 
Edinilen bilgiye göre, Ticaret Lisesi alanının,  Denizli Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi tarafından ihaleye çıkartılarak yeniden 32 derslikli Denizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hizmet vereceği belirtildi.   Denizli Ticaret Lisesi’nin yıkım işlemini Beydam gerçekleştirdi.
 
TİCARET MESLEK LİSESİ TARİHÇESİ
22 Kasım 1961 tarihinde 4 kız ve 156 erkek öğrencisi ile eski hal binasında eğitim-öğretimine başlayan  Denizli Ticaret Lisesi  Aralık 1964'e kadar ilk binada eğitim ve öğretimine devam etti. Bu tarihten sonra bugünkü Hürriyet İlköğretim Okulunun eski binasına taşınıldı.
 
Dört sene Hürriyet İlkokulu ile öğretim yapılmıştır. Okulumuz Eylül 1970'te kendi binasına taşındı.
 
İlginin artması ile yetersiz kalan ana binanın yani sıra ek bina olarak Yeşilköy Ortaokulu binasının üst katında 8 derslikte taşımalı eğitim yapılmıştır. Bu binada öğretim 1972-1973 öğretim yılında başlandı.
 
Ancak, ulaşımda çıkan güçlük nedeniyle 1976 yılında Cumhuriyet Lisesinin üst katına taşınılmıştır. Tüm olanaklar zorlanarak eğitim ve öğretim tekrar tek binaya toplandı. Böylece 1977-1978 öğretim yılı ek binanın da başlangıç yılı olmuştur. Ek bina ana binanın tam karşısındadır. Zaman içerisindeki başarılar yoğun isteğe neden olmuş, bu nedenle kayıtlar arttı.
 
Yetersiz kalan ek binaya bitişik ikinci bir ek bina, Çıraklık, Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme ve Yaygınlaştırma Fonu tarafından karşılanarak yapılmıştır.1993-1994 eğitim-öğretim yılında hizmete girdi.
 
2016 Ağustosuna kadar bu binalarda Eğitim Öğretime devam eden Denizli Ticaret Lisesi; 09.09.2016 tarihinde Adliyenin üzerindeki Yeni Binasına Denizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adı altında taşındı Eğitim öğretimine orada devam ediyor.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku