banner175
Üçgen Çarşısı yıkılıyor: Enkaza ilk kepçe Başkan Osman Zolan'dan
Denizli'de 1980'li yıllarda yapıldıktan sonra bir türlü istenilen verim alınamayan, kent girişindeki köhne yapısıyla ise herkesin bir an önce yıkılmasını istediği 650 işyerine sahip Üçgen Çarşısı'nda beklenen gün geldi. Büyük bir kısmı atıl durumda olan 30 bin metrekare alanda kurulu yapıda işyerleri bulunan hak sahiplerinin de bir an önce yıkılmasını istediği Üçgen Çarşısı'na iş makinesi ile ilk darbeyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan vurdu. Üçgen Çarşısı'nın yıkımını inceleyen Başkan Zolan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yıllar önce vatandaşların kendi imkanı ile yapılan ve birçok hayaller kurulan çarşıda bir türlü istenilen hedefe ulaşılamadığını söyledi. Yapının ticari hayatta çok etkili bir konuma gelemediğini anlatan Başkan Zolan, "Maalesef vatandaşlarımız yatırmış oldukları paranın bırakın birkaç lirasını geri almayı ortak gider adı altında birçok olumsuzluklarla artı giderler ödemek durumunda kalmış" dedi.
 
Mal sahipleri mutlu değildi
 
Üçgen Çarşısı'nın 4'de 1'inin dolu olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Gün geçtikçe daha olumsuza giden çarşıda maalesef çoğu işyeri boş. Çarşı, geceleri sahipsiz, zaman zaman da dükkanların iskan olarak kullanıldığı ve kontrolü mümkün olmayan bir noktaya gelmişti. Mal sahipleri ile yapmış olduğumuz toplantılara katılanların tamamı bu yapıyla buranın bir yere varamayacağı ve binanın kaldırılması gerektiği noktasında hemfikir oldu. Hukuki anlamda girişimlerimizle burayı yıkabilir hale geldik" dedi. Denizli'nin bu binadan çok rahatsız olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Burada mal sahipleri mutlu değildi. Onların da arzusu bu binanın kaldırılması yönündeydi. Sonuç itibari ile vatandaşlarımız Üçgen Çarşısı'nın kaldırılmasını istedi. Denizlimizin imajını sarsan ve negatif algıyı getiren Üçgen Çarşısı güvenlik anlamında da bölgeye sıkıntı veriyordu" diye konuştu.
 
"Arsa daha değerli hale gelecek"
 
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnsanlar buraya yatırım yaptığına bin pişman olmuş durumda. Biz de buna göz yumup geçemezdik. Nerede dert varsa çare olmak durumundaydık. Bu çığlığa da sessiz ve ilgisiz kalamazdık. Denizlimizin her derdinde olduğu gibi bu sıkıntıyı da ortadan kaldırmamız gerekiyordu. Çünkü bu yapı kalktığında biliyoruz ki bu arsa daha değerli hale gelecek. Bu arsanın değerini aşağı çeken bu binadır. Binayı kaldırdığımızda buranın değeri üçe beşe çıkacaktır. Bundan da mal sahiplerimiz kazanacaktır. Bu binalar arsa üzerinde cenaze haline gelmiştir. Bu cenazenin de kaldırılması gerekir. Bizim de gayemiz çalışmamız bu doğrultudaydı. Denizlimizin menfaati noktasında buradaki mal sahiplerimizin de çoğunluğunun desteği ile bu işi ortadan kaldırıyoruz."
 
"Binanın yıkılmasına Denizli'nin çok büyük desteği var"
 
Büyükşehir Belediyesinin buraya el atmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Başkan Zolan, "Buradaki dükkan sahiplerinin arsa payları olmaya devam edecek. Bundan sonraki yürüyüşte eğer mal sahipleri bir araya gelip bizden destek isterlerse onların önünü açmada bonkör davranacağız. Önemli olan onların bir araya gelmesidir" dedi. Binanın kalkmasında Denizli’nin çok büyük desteği olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Bu binanın kalkmasında mal sahiplerinin de çok büyük desteği var. Destek vermeyenler de oldu. Olayı siyasi boyuta sokarak siyasi malzeme yapmak, acıların üzerinden yıllardır bekleyen bu olumsuzluğun üzerinden bir şeyler devşirmek isteyen insanlarımız da olmuştur. Ama bu bir elin beş parmağını geçmez. Üç beş kişinin başka hesaplar üzerinden gitmesini biz gündemimize bile almadık. Denizli’de yaşayan insanların ve mal sahiplerinin bu enkazın ortadan kaldırılması ile ilgili talebini haklı bulduk. Bugün ilk kazmayı da vurarak bu sorunu ortadan kaldırmaya başlıyoruz" diye konuştu.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku