banner175
Yılların enkazını ortadan kaldıran Büyükşehir'e vatandaştan destek
Denizli'nin uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen ve harabe görüntüsüyle kente yakışmayan Üçgen Çarşısı'nın yıkımı tüm hızıyla devam ederken, binanın yıkımı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. 30 bin metrekare alanda kurulu 650 işyeri bulunan binanın yıkımına yaklaşık 1 ay önce başlanırken, bugüne kadar yapının 3’te 1’lik kısmının yıkıldığı belirtildi.



Üç ay içinde yıkımı tamamlanacak binanın kentin önemli sorunlarından biri olduğunu ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizlimizin bu sorununu da görmezden gelemezdik. Vatandaşlarımızın bu yapının yıkılması konusunda ciddi talepleri oldu. Yatırımcısını bile memnun etmeyen bir çarşıdan bahsediyoruz” dedi. Her geçen gün daha olumsuza giden çarşıda güvenlik sorunlarının da olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Mal sahiplerimizin de arzusu binanın kaldırılması yönündeydi. Cenaze haline gelen ve Denizlimizin imajını sarsan binanın yıkımı kısa sürede tamamlanacak. Kentimizin bir sorununu daha çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
 
VATANDAŞLAR MEMNUN
 
Uzun yıllar beklenen ilgiyi görmeyen, görüntü kirliliği ve sık sık  ortaya çıkan güvenlik sorunlarıyla gündeme gelen Üçgen Çarşısı’nın yıkılması vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Çarşının yıkılması ile ilgili vatandaşların görüşleri şöyle:


İbrahim Yardak: Üçgen Çarşısı’nın yıkılması Denizli Büyükşehir Belediyesinin yaptığı başarılı çalışmalardan biridir. Yıkım kararı hayırlı oldu. Denizli için çevre için inanılmaz bir şey olacağına inanıyoruz. Burası zaten birçok pisliği de içerisinde barındırıyordu. Tinerciler, uyuşturucu madde kullananlar hepsi burada barınıyordu. Üçgen Çarşısı’nın yıkımında öncü olduğu için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyoruz.
 

Ziya Yün:
Üçgen Çarşısı yıkılıp arsa haline geldiği zaman burası daha değerli olacak. Aslında mal sahipleri burada avantajlı oluyor. Daha önce buraya insanlar giremiyordu. Tinerciler, alkolikler ne varsa buradaydı. Yıkılması hayırlı olur. Bu çalışma ile hem Denizli kazanacak hem mal sahipleri kazanacak.
 
,
Ömer Serez:
Ben bu çevrede oturan bir vatandaş olarak 50 yıldan beri buranın ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Gündüzleri buranın kenarından bile geçmekte tereddüt ederdik. Hele geceleri içerisinden geçmek kesinlikle mümkün değildi. Burası bir mezbelelik olarak yıllardan beri bu halde duruyordu. Yıkım kararı çevre sakinlerini fevkalade memnun etmiştir. Burası Denizlimiz için mahallemiz için tek kelime ile yüz karasıydı, şehrimize hiç yakışmıyordu. Yıkanlardan sebep olanlardan bunu başaranlardan Allah razı olsun.
 

Bülent Serin:
Denizli için buranın yıkılması iyi oldu. Hizmet atağına geçen Denizli için buranın böyle olması iyi değildi. Yıkılması çok çok iyi. İlerleyen zamanlarda güzel bir şeyler yapılırsa Denizli çok daha güzel bir şehir olur. Hem Denizlinin görünümü açısından hem de şehrilerarası geçiş noktası olan bu bölgeden geçen yabancılar açısından çok daha güzel olur. Eskiden akşamları hava karardıktan sonra buralardan geçmek zordu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku