Kültür:
banner175
8. Taş Heykel Kolonisi sona erdi
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi kapanış programı yapıldı. Kömürcüoğlu Mermer’de düzenlenen kapanış programına, Denizli Valisi Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, koloniye katılan sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı. Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, başlattıkları heykel kolonisinin bugünlere gelmesinde yanında olan ve kendisini destekleyen ailesine ve Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, kentin sanat ve kültür hayatına güzellikler katmaya devam edeceklerini söyledi.
 
“Dünyada nam yapmak istiyoruz”
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, 2014 yılından bu yana etkinliğe yoğun bir şekilde destek verdiklerini ifade etti. Gökoğlan, “Sanatçılarımıza, sanata, Denizlimizin sosyal ve kültürel anlamında gelişmesini hızlandıran projelere biz de ortak olduk, katkıda bulunduk. Bir ay boyunca bu atölyede şahane eserler ortaya çıkaran çok değerli heykeltıraş arkadaşlarımın ellerine sağlık. Müthiş eserler var. Bu etkinlikte ortaya çıkan heykellerimizi, Denizli’nin muhtelif yerlerinde sergiliyoruz. Kentimizi sanat alanında da geliştirerek Dünyada nam yapmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Sanatçılara plaket
 
Vali Hasan Karahan da, koloninin uluslararası çapta bir projeye dönüştüğünü belirterek, “Sekizincisi düzenlendiğine göre inşallah ardı da gelecektir, daha uzun yıllar sürer. Emeği geçenleri tebrik eder, koloninin devamını dilerim İnşallah 80. yılını da görmek nasip olur. Emeği geçen başta Nihat Kömürcüoğlu Vakfı olmak üzere ve Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmanın ardından Vali Karahan, Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan ve beraberindekiler, koloniye katılan sanatçılara plaket verdi. Daha sonra protokol üyeleri heykeltıraşların bir ay boyunca yaptığı birbirinden güzel eserleri inceledi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku