Kültür:
banner175
Başkan Zolan: Bir şehri şehir yapan o şehrin kültür ve sanatıdır
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi kapanış programı yapıldı.
 

Kömürcüoğlu Mermer’de düzenlenen kapanış programına, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, koloniye katılan sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı. Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, bir hobi gibi başlattığı heykel kolonisinin bugünlere gelmesinde yanında olan ve kendisini destekleyen ailesine teşekkür ederek, “2014 yılından itibaren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan bizimle beraber oldu. Bu etkinliği 2014 yılından beri Denizli Büyükşehir Belediyesi ile ortak olarak devam ettirmekten de ayrıca mutluyum” dedi.
 
 

“SAHİP ÇIKMAK GEREKİR”
Başkan Osman Zolan ise, Nihat Kömürcüoğlu’nun taş heykel kolonisi ile ilgili çok büyük halleri olduğunu ve bu işin öncülüğünü ve bayraktarlığını yaptığını belirterek, “Bu kadar heyecanlı bir ağabeyimizi gördükten sonra buna sessiz kalmak, onun yalnız koşmasına müsaade etmek uygun değildi. Büyükşehir Belediyesi olarak onlara nefes olmak yol arkadaşlığı yapma konusunda gayretimiz oldu” dedi. Kolonide çok güzel eserlerin ortaya çıktığını kaydeden Başkan Zolan, “Denizli kültür ve sanatta kadim şehirlerden birisi. Sahip olduğu 19 antik kenti düşündüğümüzde o günlerdeki sanatı bugünlere taşımak çok önemliydi. Taş heykel kolonisinde de ortaya çıkan eserlerin birçoğunu kentimizin değişik noktalarında sergiliyoruz. O da bize ayrı bir güzellik sağlıyor. Alt yapı, üst yapı, yollar, köprüler, binalar önemli ancak bir şehri şehir yapan o şehrin kültür ve sanatıdır, değerleridir. Onlara sahip çıkmak gerekir” dedi.
 
 

SANATÇILARA PLAKET
Vali Karahan da, etkinlikte güzel eserlerin ortaya çıktığını ifade ederek, “Buradaki eserlerimizi şehrimizin meydanlarında, değişik alanlarında görmek isteriz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Taş Heykel Kolonisi’nin 7’ncisini düzenlendiğine dikkati çeken Vali Karahan, “Etkinlik çocukluk aşamasını çoktan geçmiş artık. İnşallah daha uzun yıllar sürer. Emeği geçenleri tebrik eder, koloninin devamını dilerim” dedi. Konuşmanın ardından Vali Karahan, Başkan Zolan ve beraberindekiler, koloniye katılan sanatçılara plaket verdi. Daha sonra protokol üyeleri heykeltıraşların bir ay boyunca yaptığı birbirinden güzel eserleri inceledi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku