Kültür:
banner175
Boz'dan Vali Altıparmak'a eleştiri: Kovanından çıkmayan arı bal yapamaz
Dena 20 Gazetesi’nde yazılar yazan TMMOB Merkez Danışma Kurulu Üyesi Boz, son yazısında Denizli’nin son dönem valilerinin kentle olan bağını anlattı. Şu an görevde olan Vali Ahmet Altıparmak’a geldiğinde kentin entellektülleriyle buluşmadığı eleştirisini yöneltti.
 
Boz, şunları yazdı:
“Şimdiki Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile tanışmadık.  Kırşehirli imiş. Bize söylenenlere göre Entelektüel sohbetleri, okumayı seviyormuş. Hatta “Nerede bu Denizli’nin entelektüelleri, dışarıdan ben Denizli’yi gözümde büyütmüşüm meğerse!” gibi cümleleri de oluyormuş  bazen. Denizli’de okur-yazar, çizer, sanatçı çoktur. Ünlü ünsüz.. İstenirse bunlarla çok rahat temas da kurulabilir. “Kovanından çıkmayan arı bal yapamaz” diye bir söz vardır. “Aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz” diye başka bir söz de vardır. Valiler sadece siyasilerle, ilin iş dünyası ile, belli çevrelerle  temas halinde olunca diğer çevreleri yok sayabilirler. Ama Denizli çok kanlı canlı hareketli üretken yaratıcı bir ildir. O ilin tamamını tanımaya çalışmak gerekir.
Denizli valileri ile ilgili onlarca anımız, çalışmalarımız, uygulamalarımız, toplantılarımız oldu. Roman da olur hikaye külliyatı da. Umarım ileride yazma fırsatımız olur.
Vali olsun normal vatandaş olsun; kim bu güzel ülkeye hizmet ediyorsa sağolsun, Varolsun..”
 
Boz’un yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku