Kültür:
banner175
Büyük usta Hayri Dev türkülerle anıldı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müzik Topluluğu, geçtiğimiz Temmuz ayında hayatını kaybeden UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası merhum Hayri Dev'i “Denizli’nin Saklı Türküleri”nin seslendirildiği program ile andı. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Merhum Hayri Dev’in çocukları Bayram Dev, Zafer Dev ile torunu Kısmet Dev, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Koro Şefi İsmail Barkan'ın yönettiği konserde, “Denizli’nin Saklı Türküleri” solo ve koro tarafından seslendirilirken, Konserde söylenen birbirinden güzel Hayri Dev’in ve Denizli’nin türküleri büyük beğeni topladı.  Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun da sahne aldığı programa katılanlar unutulmaz bir anma gecesine tanıklık etti.
 
“Hayri Dev’i bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz”
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğan burada yaptığı konuşmada, “Denizlimizin saklı kalmış, bazılarını bilmediğimiz, türkülerini dinledik. UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen çok yakın tarihte rahmete kavuşan Hayri Dev amcamızın türkülerini de oğullarından da dinledik. Gireniz Ovası’ndan çıkan Masıt Kırığı ve Çam Düdüğü yapımcısı ve icracısı büyük usta Hayri Dev’i bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise, anma programını düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve emek veren herkese teşekkür etti. Başkan Arslan, “Hayri Dev amcamızın ismi ebediyen yaşayacak. Allah gani gani rahmet eylesin. Bugün de evlatları O’ndan kalan mirası sizlerle paylaşmaya çalıştı” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku