Kültür:
banner175
Büyükşehir aşure geleneğini sürdürüyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara gelenekselleştirdiği aşure ikramında bulundu. Bayramyeri Meydanı'nda düzenlenen aşure hayrına Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cuma namazı sonrasında yapılan ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği hayırda, 15 bin kişilik aşure kısa sürede tüketildi. Aşure hayrında kazanın başına geçen ve vatandaşlara aşure ikramında bulunan Başkan Osman Zolan, “Yüzlerce yıldan bugüne gelen Aşure hayırları, Hz. Nuh ile başlayan ve her zaman yüreğimizi sızlatan Kerbela Olayı sonrası bizi bir araya getiren, değerlerimizi temsil eden, inancımızla yan yana giden bir geleneğimizdir” dedi.
 
“Farklılığın nasıl bir tat olduğunu gösteriyor”
 
Başkan Zolan, “Aşure ikramımız vesilesiyle; geleneklerimizi, güzelliklerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi aşure hayrımızı; vatandaşlarımıza tattırmak, tarihi derinliği hatırlatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına yapıyoruz. Allah kabul eylesin” diye konuştu. Başkan Zolan sözlerine şöyle devam etti: “Bu hayırlar şehrimize, ülkemize ve tüm vatandaşlarımıza gelecek tüm belaları def eylesin inşallah. İşte 15 Temmuz’u yaşadık. Kerbela gibi acı bir olay. Bizi birbirimize düşürerek, birbirimizi kırdıran; geçmişten beri süre gelen Haçlı ruhunun, İslam’a ve insanlığa karşı olan yürüyüşünün devamını bugün de gördük. Bunların bir daha yaşanmamasını diliyorum. İnsanlarımızın farklı da olsalar bir araya geldiklerinde nasıl bir tat oluşturduğunu aşure en iyi şekilde gösteriyor.  O noktada bu güzelliğimizi yaşatmak istiyoruz.”

Gelecek nesillere aktarılacak
 
Binlerce yıldır süren aşure geleneğini gelecek nesillere de aktaracaklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Bu güzel geleneğimiz her evde yaşatılıyor. İnsanlarımız bunu özümsemiş durumda. Allah herkesin hayrını kabul eylesin, kazalardan belalardan korusun.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku