Kültür:
banner175
Büyükşehir'den Çanakkale Zaferi Özel Programı
Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle anma programı düzenledi. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Çanakkale Zaferi Özel Programı’na, Denizli Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu Koordinatörü Selim Öztaş'ın yönettiği koronun seslendirdiği birbirinden güzel türküler izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma programında salonu dolduran yüzlerce kişinin Türk bayrağını sallayarak hep bir ağızdan türküler söylemesi coşku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Çanakkale’de şehit olan Denizlili kahramanların da isimlerinin anıldığı gecede türkülerin yanı sıra şiirler ve ağıtlar seslendirilirken, sahnelenen efe gösterisi nefes kesti. Gecenin finalinde ise Atatürk’ün temsil edildiği pandomim gösterisi ayakta alkışlandı.
 


“Bu ülke kolay vatan olmadı”
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, “Çanakkale’de verilen mesaj sadece bize değil sömürge altındaki, esaret altındaki tüm milletlere verilen mesajdır. Dönemin en son teknikleri ile karadan, havadan, denizden ülkemize saldıranlar bunun karşısında sadece inancı ile mücadele eden Mehmetçikleri bulmuşlar ve sonunda inanç kazanmıştır. Bunun en güzel örnekleri Seyit Onbaşılar, Yahya Çavuşlardır, isimsiz kahramanlardır. Sırtında cepheye erzak taşıyan, mermi taşıyan bacılarımızdır. Bu ülke kolay vatan olmadı. Bizlere düşen görev, bu ülkenin nasıl vatan olduğunu önce kendimizin idrak etmesi, yeni nesle bunları her daim öğretmemiz ama daha da önemlisi gelecek nesillere bu ülkenin nasıl vatan olduğunu hep beraber taşımamızdır” dedi.  
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku