Kültür:
banner175
Büyükşehir'den Gürbüz Azak sergisi
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3. Kitap Fuarı’nda onur konuğu olarak yer alan Denizlili yazar ve ressam Gürbüz Azak’ın geçmişten bugüne yaptığı resimlerin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen açılış programına Başkan Osman Zolan’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 60’a yakın eserin sergilendiği resim sergisinde Efe ve at temalı eserler yer alırken, başarılı yazar ve ressamın hayal dünyasından izler de beğeniye sunuldu. 19 Aralık 2019 Perşembe gününe dek ziyaret edilebilecek serginin açılışında konuşan Başkan Osman Zolan, "Denizlimizin değeri, gururu ve onuru Gürbüz Azak Bey’in, ortaya koymuş olduğu eserlerin bazılarını sergileyeceğiz. O eserleri genç nesillerle tanıştırmak gerekiyor” diye konuştu.
 
1500 kitaplık kütüphanesini bağışladı
 
Gürbüz Azak’ın 1500’e yakın kitabın bulunduğu kütüphanesini Büyükşehir Belediyesine hediye ettiğini söyleyen Başkan Osman Zolan, “İnşallah Gürbüz Azak adına Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezimizde bir bölüm yapacağız. Onuruna, ismine yakışır, eser ve hediyelerini de tüm Denizli ile buluşmasını sağlayacağız” dedi.  Konuşmanın ardından Başkan Osman Zolan, beraberindeki öğrencilerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi.
 
Gürbüz Azak kimdir?
 
Gazeteci yazar Gürbüz Azak, 5 Temmuz 1938’de Denizli’nin Acıpayam ilçesinde dünyaya geldi. Yazar 1961’de gazeteciliğe başladı. Birçok gazetede görev yapan Azak, yazı ve şiirlerinin yanı sıra yaptığı çizimler ile de pek çok dergide yer aldı. “Deli Balta” adlı eseri filme alınıp TV'de yayımlanan Gürbüz Azak, İnanç Dergisi tarafından Yılın Ressamı, 1994’te Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ise Yılın Gazetecisi seçildi. Yazar Azak’ın 4 basın ödülü de bulunmaktadır.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku