Kültür:
banner175
Büyükşehir Milli Şair'i unutmadı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80’inci yıl dönümü dolayısıyla bir anma programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Anlama Programı, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde yapıldı. Geceye Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Erdur, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, “İstiklal Harbimizin manevi komutanı Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’yla, Çanakkale Şehitleri şiiriyle ülkemize adını kazıyan şairdir. İşte bugün 80’inci ölüm yıldönümünde büyük şairimiz Mehmet Akif’i anmak ve anlamak dolayısıyla onun manevi huzurunda toplanmış bulunuyoruz” dedi.
 
Torunu Argon: “Safahat’ı bütün Türkiye’nin belgeselidir”
 
Gecede Milli Şair’in torunu Selma Argon Mehmet Akif’in Duygu ve Düşünce Dünyası konulu bir konferans verdi. Argon, “Okunan bu güzel şiirlerden sonra doğrusu ne diyeceğimi bilemedim. O kadar güzel ve içten okudular ki hepsine çok teşekkür ediyorum. Dedemin yazdıklarını duyarak okumak hakikaten başka türlü, çünkü onun yazdıkları asla hayalden yazılmamış şiirlerdir. O ‘Hep ne yazdımsa yaşayarak, görerek yazdım’ der. Onun Safahat’ı bütün Türkiye’nin belgeselidir; gelmiş geçmiş ve hatta bugünleri anlatan. Hepsini yaşamıştır. Balkanları yaşamış, Milli Mücadele’de bizzat yer almış, ne gördüyse onu yazmıştır” dedi.
 


Değirmenci: “Mehmet Akif’i şükranla anıyoruz”
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, “Mehmet Akif’in özelliklerini saymaya vakitler yetmez. Hem bir dava hem bir aksiyon adamı olan Mehmet Akif’i bu vesileyle bir kere daha rahmet, minnet ve şükranlar anıyoruz. İlelebet yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Şair’i olabilmek kolay değil. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak, ay yıldızlı bayrağımız göklerden hiç inmeyecek” dedi. Gecede Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu üyeleri, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un birbirinden kıymetli şiirlerini ney taksimi eşliğinde seslendirdi. İzleyenlerin unutulmaz bir gece yaşadığı etkinlik büyük beğeni topladı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku