Kültür:
banner175
Büyükşehir ‘Şeb-i Arus' ile Hz. Mevlana'yı anacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, öğretileriyle bugün dahi dünyayı kendine hayran bırakan büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 743’üncü yıl dönümü dolayısıyla muhteşem bir anma etkinliğine imza atacak. Program, 17 Aralık Cumartesi günü saat 20.00’de Pamukkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek. Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatı olan ‘Şeb-i Arus’un 743’üncü yıl dönümü dolayısıyla yapılan etkinlikte Şef Selim Öztaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Türk Tasavvuf Müziği konseri ile en güzel ilahileri ve kasideleri seslendirecek. Programın onur konuğu yazar ve şair Sinan Yağmur, geceye şiirleriyle renk katacak. Etkinlikte ayrıca sema gösterisi de gerçekleştirilecek.
 
Başkan Zolan'dan Şeb-i Arus'a davet
 
Anma gecesine tüm Denizli halkını davet eden Başkan Zolan, “Mevlana Celaleddin Rumi, güzel olan her şeyi içinde barındıran yüce şahsiyetlerden biri olarak, bu topraklara eşsiz değerler kazandırmıştır. Hz. Mevlana gibi ölümü yaradan ile buluşma, bir düğün gecesi olarak gördüğümüzde; hayat bile ayrı bir anlam kazanacaktır. Mevlana'ya sahip olmak bu ülke ve bu millet için dünyada eşi benzeri olmayan yegane bir zenginliktir. Bizi biz yapan tüm değerlerimizi yaşattığımız gibi tasavvuf felsefesinin büyük alimi Hz. Mevlana'yı da gelecek nesillerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Mevlana Celaleddin Rumi


Mevlana Celaleddin Rumi, 30 Eylül 1207'de günümüzde Afganistan sınırları içerisinde yer alan Belh yöresinde doğmuştur. Asıl adı Muhammed Celaleddin olan Mevlana, dönemin İslam kültür merkezlerinden Belh kentinde hocalık yapan ve 'alimlerin sultanı' lakabıyla anılan Bahaeddin Veled'in oğludur. Mevlana, babası Bahaeddin Veled'in ölümünden bir yıl sonra, 1232 yılında Konya'ya gelen Seyyid Burhaneddin'in manevi terbiyesi altına girmiş ve 9 yıl ona hizmet etmiştir. Sözleri ve eserleri ile asırlardır gönüllerde taht kuran Mevlana, “Gel ne olursan ol, gel” dizeleri ile insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmemiştir. Merhameti, karşılıksız ve sınırsız insan sevgisinin yanı sıra sonsuz hoşgörüsüyle sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Mevlana, 17 Aralık 1273'te vefat etmiştir.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku