Kültür:
banner175
Büyükşehir'de aşure geleneği değişmedi
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle her yıl düzenlediği aşure hayrı geleneğini bu yıl da devam ettirdi. Bayramyeri Meydanı’nda  düzenlenen aşure hayrına, Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Ak Parti Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı, AK Parti Denizli Gençlik Kolları Başkanı Av. Melih Serim, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hayırda aşure ikramında bulundu. 10 bin kişilik aşure kısa sürede tüketildi. Aşure hayrını her yıl geleneksel olarak düzenlediklerini anlatan Başkan Osman Zolan, "Güzelliklerimizi yaşatmak değerlerimize sahip çıkmak adına halkımızla burada buluşuyoruz" dedi.
 
Büyükşehir geleneklere sahip çıkıyor
 
Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Ülkemiz birlik ve beraberlik içinde herkes kol kola daha iyiye daha güzele gitsin. Denizlimizin yarını bugünden daha iyi olsun. Geleneklerimizi yaşatmak konusunda gayretimiz daim olsun" dedi. Muharrem ayının hicri takvimin ilk ayı olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Bu güzelliklerimizi binyıllarca devam ettirmemiz, sahip çıkmamız gerekiyor. Onun için bu aşure hayrımızı yaptık. Vatandaşlarımızın aşure hayrımıza yoğun ilgisi bizleri daha da mutlu etti. İnşallah yarınımız daha güzel olsun, tüm insanlarımız mutlu olsun. Ben tüm İslam aleminin, ülkemizin, şehrimizin Muharrem ayını tebrik ediyorum.” Geleneksel bir hatırayı tekrar yaşattıklarını ifade eden Vali Karahan ise, "Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku