Kültür:
banner175
Büyükşehir'den Ahilik Konferansı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası ve Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte, “Ahilik Teşkilatı ve Denizli Ahiliği” adlı konferans düzenledi. Esnaf Sarayı Toplantı Salonunda düzenlenen konferansa Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Musa Çelikkol ve Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya ile davetliler katıldı. Konuşmacı olarak yer aldığı konferansta Ahilik Teşkilatı ve Denizli Ahiliği ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Mikail Bayram, “Ahi, Arapça kardeşim demek. Erkek esnaflar arasında olan bu kardeşlik teşkilatının yanında kadın esnaflar için de Bacı Teşkilatı vardı. Bunlar aslında bir teşkilatın, kadınlar ve erkeklerden müteşekkil olan üyeleridir. Birbirlerinden de ayrı değildir. Nitekim Bacı Teşkilatının kurucusu olan Fatma Bacı, Ahi Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran’ın eşidir” diye konuştu.
 
Başkan Zolan’a teşekkür
 
Ahiliğin köklü bir geçmişe dayandığını kaydeden Prof. Dr. Bayram, “Selçuklu devrindeki kültürel, ekonomik, bilimsel ahlaki ortam böyle bir teşkilatın kuruluşunu zorunlu kılmıştır” dedi. Prof. Dr. Bayram daha sonra Denizli’nin Selçuklu tarihinden itibaren ahilik özelinde geçirdiği ekonomik, sosyal ve kültürel aşamaları detaylarıyla anlatarak, konferansın düzenlenmesinde katkı sunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku