Kültür:
banner175
Büyükşehir'den Hz. Mevlana'yı anma gecesi
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk tasavvufunun en büyük alimi olan büyük mütefekkir ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk'a vuslatının 746. yıl dönümünde Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu'nda anma programı düzenledi. Şeb-i Arus programına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Işık ve görsel sunumlarla unutulmaz anların yaşandığı gecede, Ahmet Nuri Çağdaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Türk Tasavvuf Müziği konseri ile en güzel ilahi ve kasideleri seslendirdi.
 
Muhteşem ışık ve görsel sunumlar
 
Denizlilerin yoğun ilgi gösterdiği Şeb-i Arus programında Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Tasavvuf Müziği büyük beğeni topladı. Lokman Kuzdere, Hz. Mevlana'nın şiirleriyle geceye renk katarken, semazenler ise sema gösterileri ile izleyicileri mest etti. Işık ve görsel sunumlarla unutulmaz anların yaşandığı gecede, güftesi Mevlana Celaleddin Rumi’nin kendine ait olan eseri “Ferahnak-Aşiran" eseri gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi semazen ekibinin bu özel gösterisi anma gecesine katılan binlerce Denizliliyi kendine hayran bıraktı.





banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku