Kültür:
banner175
Çallı sanatçıya, Almanya'da büyük onur
Çal doğumlu Denizlili sanatçı Almanya’dan onurlandırıcı bir ödül aldı. İki yılda bir; Alman Ressam Leo Breuer'in doğum günü olan 21 Eylül'de verilen ödülü, jürinin oybirliği ile aldığı karar ile alan Şakir Gökçebağ, kendine mahsus materyal çalışmaları, yerleştirmeleri, kurgu fotoğrafları ve heykelleri ile konstruktiv sanatın tematiğini kesin olarak geliştiren bir isim.
 
Çal doğumlu Gökçebağ, kendi sanatsal manifestosu ile biçimsel ve sosyal eleştiriyi mizah dolu unsurlarla birleştiriyor. Form, Şekillendirme ve Anlamlandırma ögeleri ile hemen her zaman gündelik hayattaki objeleri kullanıyor: Büyük boyutlu yerleştirmeler; ayakkabı, şemsiye, süpürgeler, tuvalet kağıtları gibi. İlk bakışta fark edilmeyen, önceden üretilmiş bayağı nesneleri, çok zarif, dengeli bir üslupla bir araya getiriyor. Materyal kullanımı Readymade’i çağrıştırsa da Şakir Gökçebağ, gündelik yaşamın banal durumlarını seçkin düzenlemeler ve kompozisyonlarla, kısmen ornamental, kısmen de seriel bir şekilde değiştiriyor. Kendi doğasına yabancılaşmış, farklı, kişisel yorumlamalara açık bir durum ortaya çıkarıyor.
 
Jüri, Doğu ve Batı sanat geleneğini hakim bir şekilde kullanmasından, Materyal, Form ve Anlam‘ı alışılmamış bir sentezle birleştirmesinden etkileniyor: Böylelikle Şakir Gökçebağ konstruktiv sanatın sürekliliğini sağlıyor, bu da onu Leo Breuer Ödülü'ne layık kılıyor. Sanatçı 2012 yılında da George Maciunas Fluxus ödülünü kazanmıştı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku