Kültür:
banner175
Çocuklara kimyayı sevdirecek masallar
Pamukkale ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’ndeki L’arche Cafe’de minik okurlarıyla buluşan yazar Saracel, kitaplarını imzaladı. Yazdığı üç kitabında TÜBİTAK tarafından onaylandığını, ancak yaşanan olaylar nedeniyle basımının yapılamadığını, kitapları kendisinin bastırdığını anlatan emekli kimya öğretmenini ve yazar Didem Saracel, “TÜBİTAK tarafından onaylanan ‘Evrenin Müziği Kimya’ adındaki üç serim olan; ‘Oksijenin Masalı’, ‘Karbonun Masalı’ ve ‘Evrenin Masalı’ kitaplarını minik okurlarım için hazırladım. Yıllarca çeşitli okullarda kimya öğretmenliği yaparak binlerce öğrenci yetiştirdim. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bilimden uzak kalmalarını ufuklarının geniş olmalarını istiyorum. Bu yüzden çocuklarımız için üç kitap yazdım. İmza günüme yoğun katılım oldu. Minik okurlarla kitaplarımı buluşturduğum için çok mutluyum. Çocuklarımız benim kitaplarımdan bir şeyler öğrenirse ne mutlu bana” dedi. Yazar Saracel’in ‘Yavuz’ adında daha önce yayınlanmış romanı da bulunuyor. 
 
Didem Saraçel kimdir?
Ankara doğumlu olan Didem Saracel, ilkokulu İstanbul Maçka İlkokulu’nda, ortaokulu Amerika’da, liseyi Ankara TED Koleji’nde okudu. Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olan Saracel, Gazi Anadolu ve TEV Anadolu Liseleri’nde öğretmenlik yaptı. ‘Yavuz’ adında yayınlanmış romanı olan Saraçel, 2016 yılında yazdığı masal serisi TÜBİTAK tarafından onaylandı. ‘Evrenin Müziği Kimya’ adındaki bu seri, ‘Oksijenin Masalı’, ‘Karbonun Masalı’ ve ‘Evrenin Masalı’ olmak üzere 3 kitapçıktan oluşuyor. Yazar Saracel, 2017 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) organize ettiği 29’uncu Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında yarışan iki Denizlili’den biriydi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku