Kültür:
banner175
Denizli Kitap Fuarı'na rekor katılım
Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ilkini düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı 31 Mart-09 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Her gün onbinlerce vatandaşın akın ettiği Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı’na 163 yazar ve 123 yayınevi katıldı. Her gün onlarca farklı yazarın imza günleri ve söyleşi düzenlediği fuarda İlber Ortaylı, Kahraman Tazeoğlu, Şükrü Erbaş, Öznur Yıldırım, Hasan Ali Toptaş, İlker Başbuğ, Ali Lidar, Canan Tan, Sinan Yağmur, Abdurrahman Dilipak, Murat Tavlı, Enver Aysever, Ahmet Şafak, Koray Yersüren ve Azra Kohen gibi Türkiye’nin ünlü yazarları okurlarıyla buluştu. Her gün onbinlerce vatandaşı ağırlayan kitap fuarı 8 Nisan Cumartesi günü 55.000 ziyaretçi ile kendi rekorunu kırdı. Fuara katılan yazarlar ve yayınevleri gösterilen ilgiden oldukça memnun kalırken, satış rakamlarının Türkiye ortalamasının üzerine çıktığı, Ege’de ise İzmir’i dahil geçtiği bildirildi.
 

Başkan Zolan, 2. kitap fuarının tarihini açıkladı

 
Fuarı her fırsatta ziyaret ederek yazarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, fuara çok üst düzeyde ilgi olduğunu belirterek, katılımcılara, yayın evlerine, yazarlara ve emek veren herkese teşekkür etti. Denizli’de bir ilki daha, büyük bir başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Zolan, seneye Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’nı düzenleyeceklerini vurgulayarak, fuar tarihini açıkladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’nı 30 Mart – 8 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştireceklerini açıklayan Başkan Zolan, “Bu yıl 264 bin rakamına ulaştık. Hedefimizin üstünde bir rakam. Yayınevlerimiz, insanlarımız çok mutlu. Biz de mutluyuz. Denizlimiz inşallah seneye o tadı tekrar alacaktır” dedi.
 
 
“Kitapseverler 10 gündür Denizli’yi konuşuyor”
 
Başkan Zolan, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi daha fazla burada görmemiz geleceğe daha fazla umutla bakmamızı sağladı. Çünkü onları sanal dünya yerine kitapla buluşturmak bizim için çok önemliydi. Fuarımıza birçok yazarımız geldi. Vatandaşlarımızı kitapla buluşturduk. Kitapseverler 10 gündür Denizli’yi konuşuyor. İnşallah gelecekte daha güçlü, daha fazla yayınevi, daha fazla yazarın olduğu bir fuar olacak” diye konuştu. Yayınevlerinin Denizli’de ilk kez bir kitap fuarı düzenlenmesine rağmen katıldıkları fuarlar arasında ilk sırada olduğunu söylediğini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Bizler de gerek ücretsiz servislerimiz, gerek duyurularımız ile güzel bir hizmet vermiş olduk. Bizim kazancımız insanımızı kitapla buluşturmak ve okuma alışkanlığını artırmak oldu. İlk olmanın heyecanı ve zorluğu vardı. Ancak yazarlarımız ve yayınevlerimiz buranın olağanüstü olduğunu belirterek övgüler söylediler. Ben ilgi gösteren, katılan tüm hemşehrilerimize ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku