Kültür:
banner175
Denizlili ünlü ressamdan, Denizli'de ilk sergi
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Denizlili ünlü ressam Yalçın Gökçebağ ve fotoğraf ustası Mustafa Karakaya’nın eserlerinden oluşan karma sergi Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonunda törenle açıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Göoğlan serginin açılışında yaptığı konuşmada, Yalçın Gökçebağ’ın Türkiye ve dünyada önemli bir sanatçı olduğunu belirterek, “Mustafa Bey kardeşimiz de fotoğraf alanında çok önemli bir sanatçımız. Büyükşehir Belediyesi olarak her iki hemşehrimizi de davet ettik. Denizlili hemşehirlerimizin sanat alanında imza attıkları ulusal ve uluslararası eserleri sergileyelim istedik. Davetimize teşrif ettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Karakaya: “En güzeli kendi memleketimizde oldu”
 
Fotoğraf sanatçısı Mustafa Karakaya ise, sergide Denizli fotoğraflarının yanı sıra Türkiye’nin pek çok yöresinden fotoğraflar olduğunu belirterek, “TRT’de programlar hazırlarken el sanatları ustalarıyla ilgili çekimler yapmıştım. Sergide o el işi eserlerde yer alıyor. Bu fotoğrafları değişik bölgelerde sergiledik. Ama en güzeli kendi memleketimizde oldu. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince şehrimizden ve köylerimizden çekimler yapmayı düşünüyorum. TRT’den emekli iki farklı sanat alanındaki hemşehriler olarak sizlerin huzurunuza geldik. İnşallah bundan sonra siz değerli hemşehrilerimiz ile daha fazla beraber oluruz” diye konuştu.
 


Gökçebağ: “Denizli’deki ilk sergim”

 
Konuşmasında duygulu anlar yaşayan Ressam Yalçın Gökçebağ ise, “Bu sergi benim Denizli’de açtığım ilk sergi oldu. Ancak bugünlere kısmetmiş. Ben daha çok yurt dışında, yurt içinde, Ankara’da, İstanbul’da sergiler yaparken Denizli’yi hep ihmal etmiş oldum. Ama bunun sıkıntısını hep çektim. Şükürler olsun fırsat bugüneymiş. Bundan dolayı ayrıca gurur ve sevinç duyuyorum. Ben Denizli’yi ve bu güzel ülkemizi hiç unutmadım. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Sanata ve sanatçıya destek
 
Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, yağlı boya resimler ve fotoğraflardan oluşan sergiyi gezerek ressam Yalçın Gökçebağ ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Karakaya ile bir süre sohbet etti. Başkan Zolan Denizlili iki değerli sanatçıyı hemşehrileriyle buluşturmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, sanata ve sanatçıya her zaman destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Yağlı boya resim ve fotoğraf sanatının güzide örneklerinin sunulan karma sergi, 25 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku