Kültür:
banner175
Denizlililerden Yörük Şöleni'ne yoğun ilgi
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarmak ve yaşatılmasına katkı koymak amacıyla Denizli Yörükleri Derneği ile birlikte Yörük Şöleni düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı içerisinde düzenlenen şölene, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, ilçe belediye başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran eşliğinde kortej ile başlayan şölende Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterileri yer aldı. Keşkek ve pilav ikramları yapılan programda Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı sanatçısı Hakan Eyiden, Işıl Koç, Hasan Başkaya, Ozan Nihat ve Hüseyin Özdemir’in sahne aldı. Yörük kültürünün yaşatıldığı şenlikte vatandaşlar gönüllerince eğlendi.
 
Yörük kültürünün önemi
 
Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, şölenin düzenlenmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Binlerce yıldır yürümeyi yaşam biçimi haline getiren ve her coğrafyada ayrı izler bırakan bu vatanın has evlatları Yörük Türkler olarak örfümüze, kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci ise, Yörük kültürünün Türk milleti açısından büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Değirmenci, “Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde, derneğimizle çok güzel bir başlangıç yaptık. Dünya durduğu sürece bu etkinliği devam ettirmek istiyoruz. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a ve şölenimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Birlik ve beraberlik mesajı
 
Denizli Milletvekili Nilgün Ök de, Yörük kültürünün Türk milletinde hep var olduğunu ve birlik beraberlik duygularıyla var olmaya devam edeceğini ifade ederek, “Bu şölenin oluşmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediyemize ve tüm paydaşlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin ilelebet devam etmesini dileyerek, "Bu şöleni düzenleyen ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun. Çadırlarda duman tüttükçe, obalar yaylalarda kuruldukça, bu milleti kimse Anadolu’dan söküp atamaz” dedi.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku