Kültür:
banner175
Denizli'nin Şehir Tiyatrosu 34 yaşında
Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 34 yıldır Denizli’de tiyatro sanatının icrasını gerçekleştirerek, tiyatronun büyülü dünyasını kent halkına sunmaya devam ediyor.
 
1983 yılında Belediye Tiyatrosu olarak kurulduklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hakan Kurt, çeyrek asrın üzerinde kentte tiyatro sanatının önemli bir merkezi olduklarını söyledi.
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun, her yıl düzenlediği tiyatro kursları ve verdiği derslerle başarılı sanatçı adaylarının yetişmesine katkı sağladığını belirten Kurt, “Şu an 9 eğitmen ve yaklaşık 200 öğrenciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Denizli’yi 34 yıldır ulusal ve uluslar arası arenada temsil ediyoruz” dedi.
 

“KENTİN TİYATRO KÜLTÜRÜ ÇOK GÜÇLÜ”
Denizli’de tiyatro kültürünün ileri bir seviyede olduğunu vurgulayan Kurt, “Şimdiye kadar 110 oyun oynandı. Son 5 yılda büyük ataklar yaptık. Şehir Tiyatrosunun yanında Genç Denizli Tiyatro Kulübüyle birlikte Denizli’de hareketlenme yaşandı. Yaklaşık 200 öğrenciyle birlikte faaliyetlerimize devam ediyoruz. Denizli’ye tiyatroyu sevdirdik. Öncelikle tiyatro öğrenmek isteyen öğrencilerimizin velilerine ulaştık. Ardından akrabalar ve komşularla birlikte seyirci sayımızı arttırdık. Tiyatro Denizli’de vazgeçilmez sanat dallarından biri haline geldi. Yaptığımız oyunlarla Türkiye çapında da adımızı duyurduk. Artık festivallerde yer almamız için bizlere davet geliyor. Bu durum ise bizler ve öğrencilerimiz için gurur verici” diye konuştu.
 

“TİYATRO HAYATIN GERÇEĞİ”

Tiyatronun hayatın bir gerçeği olduğunu söyleyen Kurt, “Öğrenciler bize ilk başvuru yaptıklarında arkadaşlarına göre bir adım öne geçiyorlar. Çünkü tiyatro hayatın bir gerçeğidir. Sanat dalından öte bir hayattır. Çünkü tüm sanat dallarını bir arada barındırır. Tiyatro sorgulayan bir sanattır. Biz çocuklara sadece tiyatroyu değil, sorgulamayı ve gözlemlemeyi öğretiyoruz. Biz öğrencileri, hayata alıştırıyoruz. Öğrenci ler ise üniversiteden sonra hayata atılınca tiyatronun faydasını görüyor. Seyirci olduğu zaman tiyatro yükselişe geçer. Tiyatroda seyirci bizim hazinemizdir, kanımızdır. Eğer tiyatroya seyirci gelmezse tiyatronun bir anlamı kalmaz” diye ifade etti.
 
“BAŞKAN OSMAN ZOLAN’A ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ”
Kurt, “Bize desteklerini esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediyesine, Başkanımız Osman Zolan’a ve daire başkanlarına teşekkür ediyorum. Bize verilen destekle büyümeye ve ilerlemeye devam edeceğiz. Sanat anlamında yapılan atılımlarla çok özel bir şehir olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
 

“FARKLI BİR DÜNYA”

10 yıldan beri tiyatronun içinde yer aldığını belirten tiyatro oyuncusu Özge Taşyapan, “Her şeyden önce tiyatro insanlığa insanlık katıyor. Eskiden sonuç odaklı düşünürken tiyatro ile neden odaklı düşünmeye başladım. İstanbul’da çalışırken çocuk tiyatrosunda görev aldım. Yaklaşık 2 milyon öğrenciyle çalıştım. Şu zamana kadar da 15 oyun yaptım. Özellikle her yaş grubunu gerçekten dinlemeye gayret ediyorum. Her şey dinlemekle başlar. Her kişiye karşı gerçekten birey olmayı hissettiriyorum. Tiyatroya herkes gelsin ve bizlere destek olsun” diye ifade etti.
 

“TİYATRO ÖZGÜRLÜK KATIYOR”

Tiyatronun kendisine özgürlük kattığını söyleyen tiyatro oyuncusu Önder Tahmaz, “Tiyatroda sahne bambaşka bir olay. Ben sahnede daha mutluyum ve özgürüm. 17 yıldan itibaren şehir tiyatrosunda yer alıyorum. Festivale gelen konuklarımız ve sanat yönetmenlerimiz bizlere ayrı ayrı değer ve tecrübe kattı. Denizli tiyatroyu benimsiyor. Bizim daha profesyonelleşmemiz lazım ama bu konuda da seyircinin bizlere destek olması gerekiyor” dedi.
 
 “HAYATIM DEĞİŞTİ”
Tiyatro ile hayatının tamamen değiştiğini vurgulayan tiyatro oyuncusu Mert Negiş, “Yaklaşık 3 yıldan beri tiyatroda yer alıyorum. Tiyatronun bana kattığı en güzel konu insanı anlamak. Böylelikle insanlarla daha samimi ilişkiler yaşanıyor. Tiyatro yapan bir insanın ufku çok genişliyor” diye konuştu.
 
“GELECEĞİM TİYATRO”
 Tiyatro ile çevreyi gözlemleme yeteneğinin arttığını beirten 20 yaşındaki Alper Yiğit, “Tiyatro insana daha iyi iletişim imkanları sağlıyor. İnsanın hayatına bir disiplin katıyor. Bu sezon 5 oyunda yer alacağım. İleride de konservatuar alanında ilerlemek istiyorum” diye ifade etti.
 

"TİYATRO HAYATIN TA KENDİSİDİR"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Tiyatroda yaşamdan kesitler aktarılıyor. Topluma verilmesi gereken mesajlar etkili bir şekilde tiyatro aracılığı ile anlatılıyor. Acı, hüzün, mutluluk, kısacası yaşamın her anının tiyatroda sahneleniyor" diye konuştu. Uzun yıllar Denizli'nin kültür ve sanat hayatına hizmet eden gerek Şehir Tiyatrosu, gerekse Genç Denizli Tiyatro Kulübü ile gurur duyduklarını vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesinin her zaman sanata ve sanatçıya sahip çıktığını ifade ederek, "Tiyatro gruplarımız bir yandan şehrimizde genç sanatçıların yetişmesine olanak sağlarken diğer taraftan yıl boyu ücretsiz sergiledikleri birçok oyunu vatandaşlarımızın beğenisine sunarak Denizli'nin kültür ve sanat hayatına zenginlik katıyor" dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku