Kültür:
banner175
DESKİ, suyun önemini çocuklara oyunla anlattı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi  (DESKİ) Genel Müdürlüğünün suyun önemini ve su tasarrufunu yeni nesillere aşılamak amacıyla başlattığı "Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düşlerim" adlı proje 3. yılını tamamladı. Proje ile 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde 50 farklı okulda 65 etkinlik düzenlenirken 5 bin 250 öğrenciye ulaşıldı. 3 yıldır sürdürülen proje ile bugüne dek ise 153 okulda yapılan 203 gösteri ile 15 bin 50 öğrenciye ulaşıldı.Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düşlerim projesi ile özellikle anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerine suyun önemi ile ilgili animasyon ve videolar izlettirilirken, çocuklar için hazırlanan sunumla nasıl tasarruf yapılacağı, kullanım alanları gibi konular Büyükşehir DESKİ çalışanları tarafından anlatıldı.
 


Çocuklardan Damla ve Deniz'e yoğun ilgi
 
Su tasarrufunun çeşitli görseller ve deneylerle anlatıldığı etkinliklerde Büyükşehir DESKİ bünyesinde görev yapan gönüllülerin canlandırdığı Damla ve Deniz karakterleri de yoğun ilgi çekti. Öğrencileri hem eğlendiren hem de suyun tasarrufu ile ilgili bilgiler veren Damla ve Deniz sundukları tiyatro gösterisi ile çocuklara keyifli zaman geçirtti. Etkinliklerde miniklere ayrıca balon, magnet, rüzgar gülü ve su tasarrufu ile ilgili dergi ve boyama kitabı hediye edildi. Büyükşehir DESKİ’nin, yeni eğitim öğretim yılı içerisinde de projeyi sürdüreceği, gelecek nesillere suyun önemini anlatmaya devam edeceği belirtildi.
 
"Su hayattır"
 
Su olmadan hayatın devam edemeyeceğini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, suyun öneminden bahsetti. Denizli'de bir dönem yüzde 60 oranında su kayıp kaçak oranı olduğunu, yaptıkları yatırımlarla bunun önüne geçtiklerini anlatan Başkan Osman Zolan, "Suyumuzu korumak ve gelecek nesillerimize daha sağlıklı bir dünya bırakmak için Denizlimizin dört bir tarafında alt yapı yatırımları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Tabi sadece fiziki yatırımlarla değil suyumuzu tasarruflu kullanarak da koruyacağız. Bunun için de gelecek nesillerimize suyun önemini anlatıyoruz. Projemizle çocuklarımız hem öğreniyor hem de güzel vakit geçirerek eğleniyor. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku